Lukning af Hylke Skole er opgivet

Sparemål skal nåes ved budgetstramninger

Hylke skole blev reddet i denne omgang. Foto: Google Street View

Politikerne i Skanderborg har opgivet at løse kommunens økonomiske problemer med en lukning af Hylke skole og to plejecentre.

Partierne i Skanderborg Kommunes Byråd mødtes mandag og tirsdag aften til de første forhandlinger omkring næste års budget. Forhandlingerne tog udgangspunkt i det handlekatalog, som er fremlagt af kommunens administration. 

Allerede nu er politikerne enige om én ting, nemlig at lukningen af Hylke Skole, og Plejecentrene Dalbogaard i Gl. Ry og Søndervang i Låsby tages ud af årets budgetforhandlinger.

Der er enighed om, at sådanne evt. forandringer skal igennem langt mere inddragende og analyserende processer, hvis de skal indgå i et budget for et kommende år, oplyses det i en pressemeddelelse.

Alle byrådets partier er enige i beslutningen. Partierne arbejder nu videre med at få det kommende års budget til at hænge sammen indenfor den økonomiske politik. Næste forhandlingsmøde finder sted efter borgermødet om budgetsituationen 14. september, nærmere bestemt 19. september