Låsby får crossfit-område

Et stort område til blandt andet crossfit er på vej i Låsby

Foto: Labland Arkitekter

Låsby kan se frem til at få et stort udendørs aktivitetsområde, som blandt andet sætter fokus på crossfit, ligesom det også skal være muligt at gå en tur eller opholde sig i området, uden sveden skal pible frem på panden.

Området skal etableres på den såkaldte Blochs grund, som tidligere husede virksomheden J.U. Bloch & Søn.

Parkområdet kommer udover crossfit-faciliteter til at rumme søer, og en 700 meter lang sti omkring området, som skal binde otte forskellige aktivitetsområder sammen.

I alt koster projektet 14 millioner kroner. Skanderborg Kommune støtter det med 4.1 millioner kroner, og Lokale og Anlægsfonden har netop bevilliget 3,5 millioner kroner.

Byen får et løft

- Låsby får et markant løft. Byens borgere har længe efterspurgt et sted at mødes, hvor vi kan dyrke traditioner og samles på tværs af generationer. Let adgang til at dyrke motion i det daglige og til at dyrke udendørs sport på højt niveau bliver helt unikt. De fælles historier, der med tiden vil udspringe af aktiviteter i området, vil styrke sammenholdet i Låsby. Outdoor crossfit-konceptet vil uden tvivl give Låsby en helt ny identitet, siger Mette Hoeck Klausen, der er formand for Låsby Borgerforening, i en pressemeddelelse.

Blochs grund er sårbart overfor hyppige regnskyl, og der er derfor risiko for oversvømmelser på området. Derfor blev det besluttet, at området skal forvandles til en park, som skal kunne opsamle de stigende mængder regnvand.

- Projektet er et flot eksempel på, hvordan fremsynede kommuner og borgere kan tænke de nødvendige tekniske anlæg til regnvandsopsamling sammen med udvikling af ny aktivitets- og opholdsområder i byerne. I dette tilfælde er der endda udviklet et landets første større aktivitetsområder til den nye træningsform crossfit, som mange andre små og store byer vil kunne blive inspirerede af, siger Esben Danielsen, som er direktør for Lokale og Anlægsfonden.

Projektet er tegnet af Labland Arkitekter.