Landsbyskolen længe leve

Borgerne i Hylke glæder sig til åbningen af deres splinternye skole

Den lille landsby Hylke i Skanderborg Kommune har noget, som mange andre byer af samme størrelse kun drømmer om.

Byen har i 29 år haft sin egen landsbyskole, og nu har den med hjælp fra kommunen fået lidt af en overhaling. Eller rettere udskiftning.

Siden marts er der blevet arbejdet på at bygge en helt ny skolebygning ved siden af den gamle skole.

Se også: Borgerne glæder sig i Hylke

I øjeblikket er slutspurten sat ind for at gøre omgivelserne både indenfor og udenfor færdige, så alt er klar til indvielse om to uger. Til stor glæde for byens borgere:

- Det er helt unikt. Jeg har aldrig hørt om andre steder, hvor det her har kunne lade sig gøre. En helt ny skole, siger Henrik Müller, som er formand for Hylke Skoles Støtteforening, til tv2oj.dk.

Sammenhold

For at forstå, hvorfor borgerne i Hylke er så stolte af deres skole, hører også med, at der kun bor 400 indbyggere i den lille by.

Byen stod i midten af 1980'erne uden en skole, fordi lokalpolitikerne havde valgt at nedlægge den. Denne lukning demonstrerede Hylke-borgerne imod, og det lykkedes dem dermed at få genåbnet skolen:

- Vi har et lokalsamfund, hvor folk er utrolig aktive. Der er et godt sammenhold, siger Henrik Müller og fortsætter:

- Det er derfor ret tankevækkende, at man fra en kant lukker alle de små skoler, når man samtidig kæmper om tilflyttere. Jeg synes, de skal tænke ud af boksen ligesom i Hylke.

Den gamle skolebygning er nu blevet omdannet til multihus med blandt andet gymnastiksal og bibliotek. Istandsættelsen har borgerne selv sørget for.

Hylke Skole er for elever i 0.-2. klasse og drives i samarbejde med Virring Skole, som står for ledelse og administration.

Indvielsen af den nye Hylke Skole foregår den 14. august.