Kostbare fisk forgiftet

Fisk for en halv mio. kr. led en smertefuld død

02:23

Foto: Koi-Team Enghavegaard

1 af 2

Fisk for omkring en halv million kroner er omkommet efter at ukendte gerningsmænd har forgiftet et opdrætterbassin hos firmaet Koi Team Enghavegaard i Mesing ved Skanderborg. 

Ejerne Lise og Søren Markussen mener at personer, der vil skade dem, har tilsat klor til bassinet fredag eller lørdag i åbningstiden, og det har betydet, at de mange store koi fisk - hvoraf den dyreste var vurderet til 140.000 kr. - har lidt en smertefuld død i bassinet.

- Vi har nu to gange oplevet at vores fisk er blevet forgiftet af udefrakommende påvirkninger. Første gang det skete, var i vores karantæneafdeling i begyndelsen af april i en sektion tæt ved en indgang. Indenfor ét døgn døde alle de ny importerede koi i denne sektion. 

Ingen af de mange forskellige test viste noget som helst i retning af sygdomme. Men der blev dog konstateret et meget forhøjet indhold af et uidentificeret giftstof i nyrerne som forårsagede de massive dødsfald, hvilket vores dyrlæge og de veterinære myndigheder ikke kunne forklare, oplyser de

- En ting er, at nogle vil skade os, men det er en forfærdelig form for dyremishandling, siger Lise Markussen til TV 2 | Østjylland

Mange af fiskene er kunde-ejede og har vundet store præmier i internationale konkurrencer. Forsikringen dækker ikke tabet.

Sagen er meldt til politiet i Skanderborg. Ejerne har udlovet en dusør på 25.000 kr.for oplysninger i sagen