Kirke får stjålne malerier tilbage

Flere personer anholdt i 12 år gammel sag

Skanderup Kirke i Skanderborg får en række stjålne effekter tilbage. En del af dem ses på dette billede.

I december 2003 blev der stjålet en lang række værdigenstande fra Skanderup Kirke i Skanderborg. Værdierne er nu blevet fundet.

Næsten 12 år senere er værdierne nu blevet fundet, og de er derfor leveret tilbage til kirken, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Helt præcist drejer det sig om altertavlemalerier, alterstager, en dåbskande, lysestager og en Christian 4. bibel fra år 1588-1648.

Sydøstjyllands Politi har ikke ladet sagen gå i glemmebogen, og efter nye oplysninger har politiet den seneste tid igen efterforsket i sagen.

Se: - Dejligt at få tingene tilbage

Efterforskningen resulterede den 17. juni i en koordineret aktion, hvor politiet slog til mod flere adresser i Aarhus, Viby og Hornslet.

Her blev fire mænd og en kvinde anholdt. Dagen efter, den 18. juni, blev tre af mændene på henholdsvis 38, 43 og 67 år fremstillet i et lukket grundlovsforhør og sigtet for groft hæleri i relation til indbruddet i Skanderup Kirke. De blev fængslet i fire uger. Derudover er en kvinde på 68 år og en 47-årig mand også sigtet i sagen, men de blev løsladt samme dag.

Se: Nordmand anholdt for kirketyveri

De tre fængslede mænd fik i dag, torsdag, forlænget deres varetægtsfængsling med yderligere fire uger. Retsmødet torsdag blev ikke afholdt for lukkede døre, og derfor kan politiet nu fortælle om sagen.