Ja til to gange Smukfest

Flertal i byråd stemte for udvidelse af festival

01:22

1 af 2

Fra 2016 vil musikken formentlig buldre i bøgeskoven ikke bare én, men hele to gange i begyndelsen af august.

Det gav et flertal i byrådet i Skanderborg Kommune i går aftes grønt lys for. Og som ventet bliver det først fra 2016 og ikke allerede fra næste år.

Byrådet afgav en såkaldt hensigtserklæring om, at politikerne har i sinde at give Smukfest tilladelse til at afholde festivalen efter et nyt koncept i 2016. Det betyder, at festivalarrangørerne nu kan arbejde videre med planerne om en udvidelse af festivalen.

Hvis det står til Smukfest, vil festivalen blive afholdt i de to første weekender af august.

Formanden for Smukfest Claus Visbye fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han er glad for den store opbakning fra byrådet, selvom festivalen havde håber på en udvidelse allerede fra næste år.

Beslutningen giver nu arrangørerne en handlemulighed, men han understreger samtidig, at det ikke er ensbetydende med, at festivalen får den form, som er tænkt:

- Nu skal vi så finde ud af, om vi overhovedet kan booke musikken to gange. Ellers har vi et problem, og så er det ikke sikkert, det bliver den handlemåde, siger Claus Visbye til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En udvidelse af Smukfest forventes at give en øget omsætning på 60 procent, fordi opsætningen af festivalen er en stor omkostning.

Konkurrencen er stor

I 2016 vil festivalen løbe fra onsdag til søndag, men i modsætning til i dag vil der kun være musik fra torsdag til lørdag, fordi onsdag vil være ankomstdag og søndag afrejsedag.

Ifølge formand Claus Visbye er udvidelsen nødvendig, hvis festivalen skal kunne konkurrere med andre store festivaler:

- Mange festivaler er faldet på grund af konkurrencen. Ingen siger, at det ikke også kunne ske for Skanderborg, siger han.

Smukfest er samtidig forberedt på, at nogen kan være skeptiske over for udvidelsen, men til det fortæller Claus Visbye, at den ændrede struktur i forhold til ankomst og hjemrejse gerne skulle gøre flowet endnu mere jævnt og i sidste ende mindre generende for byens borgere:

- Det kommer godt nok til at være to gange musik og to weekender, men vi håber, at borgerne kan forstå det store konkurrencespænd. Hvis vi ikke gør det her, bliver vi rendt over ende. Det er nogle store konkurrenter vi er oppe imod, fortæller han og hentyder til blandt andet til den nye festival Tinderbox i Odense.

Det er nu op til Smukfest at sende en ansøgning til Skanderborg Kommune, som byrådet senere skal godkende endeligt.

I videoen øverst på siden kan du se Skanderborg-borgmester Jørgen Gaarde (S) fortælle om byrådets beslutning.