- Ikke forsvarligt at flytte dem

Derfor lader Smukfest ulovlige telte blive

01:55

1 af 2

30 meter. Det er, hvad skiller arrangørerne bag Smukfest og Danmarks Naturfredningsforening, når det kommer til placeringen af en teltlejr.

Naturfredningsforeningen havde klaget over, at festivalen i år havde tilladt campisterne at slå deres telte op bare 30 meter fra søen. Normalt plejer det at være 60 meter fra søen, men en dispensation fra Skanderborg Kommune gjorde det muligt at gøre afstanden kortere.

Den dispensation er imellemtiden blevet overtrumfet af Danmarks Naturfredningsforening, som har klaget over beslutningen, fordi de mener, at teltene er for tæt på søen.

På trods af klagen har Smukfest alligevel valgt at lade gæsterne slå telte op 30 meter fra søen. Det har fået Skanderborg Kommune til at politianmelde festivalen.

Til TV 2 | ØSTJYLLAND fortæller talsmand Poul Martin Bonde, at festivalen ikke har nogle intentioner om at fjerne teltene:

- Vi synes simpelthen, det ville være uforsvarligt at begynde at flytte på 500 mennesker på det her tidspunkt.

Poul Martin Bonde peger på, at det ikke vil være fair at flytte gæsterne, fordi mange af dem har ventet siden i lørdags for at få en god plads.

Han håber, at det fremover vil være lovligt at slå telte op tæt på søen:

- Vi er kede af, at sagen er kommet dertil. Det kan jo åbenbart ikke være anderledes i situationen.

Den normale beskyttelseslinje ved de danske søer er på 150 meter.

Se hele interviewet med festivalens talsmand øverst på siden.