Gospel skal lokke folk til

Kirker forsøger at være mere folkelige

02:42

1 af 2

Flere og flere danskere vælger folkekirken fra. Det kan mærkes i kirkerne, som nu er blevet nødsaget til at være mere kreative, når det kommer til at tiltrække folk.

Kirkerne vil ikke længere kun forbindes med gudstjeneste om søndagen. Der skal også være plads til mere folkelige aktiviteter som for eksempel sang, dans og samvær.

I Galten Kirke har man gode erfaringer med at åbne kirkerummet for alternative arrangementer. De nye tiltag er ifølge næstformand i menighedsrådet, Else Als, med til, at kirken virker mindre fremmed:

- Vi rammer en meget større del af vores menighed ved at være med i sådan noget her, siger Else Als.

For nyligt afholdt kirken gospelkoncert og en seance, hvor fredslyset fra blev tændt. Fredslyset siges at være det lys, der blev tændt i fødselsgrotten i Betlehem. I dag bliver lyset tændt som et minde om fællesskab, fred og venskab.

Tidligere har Galten Kirke også indbrudt til kirkecafé og har jævnligt babysalmesang, hvor mødre og deres babyer kan komme og synge.

Med tiden vil der komme endnu flere nye aktiviteter og måder at bruge kirken på, lyder det fra menighedsrådet, der ser det som en helt naturlig udvikling:

- Vi forandrer os jo alle sammen i løbet af 30-40 år. Det gør kirken også, siger næstformand Else Als.

Se et tv-indslag om kirkens nye tiltag øverst på siden. Her kan du blandt andet høre sognepræst Laura Gylden-Damgaard, som mener, at de nogle af aktiviteterne kan virke en anelse for "poppet".