Familie kæntrede i kano – og fik forsinket hjælp

En misforståelse gjorde, at otte personer måtte vente halvanden time på hjælp efter at være kæntret i en kano

En familie på tværs af tre generationer med otte personer i alt var ude og sejle i kano på Skanderborg Sø lørdag eftermiddag.

De var gået i land på en af de små øer på søen, men var kommet i problemer, da de skulle i kanoen igen. De var kæntret og havde ringet 112.

Familien stod på Kalvø i Skanderborg Sø, men alarmcentralen havde misforstået, og troede at det drejede sig om Kalø på Djursland.

SE OGSÅ: 50 træstammer på kørebanen

I det her tilfælde havde familien klaret sig på land ved egen hjælp, men indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen Dan Jensen vil gerne slå et slag for, hvordan sådanne misforståelser kan undgås i fremtiden – hvor de måske kan være mere alvorlige.

- Der findes en 112-app, man kan installere på sin smartphone, og så kan politiet se koordinatet, hvor du er. Man alarmerer simpelthen myndighederne via den app, og så slipper man for misforståelser i forhold til geografien, siger Dan Jensen til tv2oj.dk.

SE OGSÅ: Alvorlig arbejdsulykke: Fik klemt armen i møgspreder

Det havde taget over en time, før det var gået op for myndighederne, at der var tale om Kalvø og ikke Kalø. Dan Jensen fik dog hurtigt telefonisk kontakt med familien, der alle var uskadte og ved godt mod.

Men hjælpen til at komme væk fra Kalvø måtte de altså vente lidt på.

- De var roet ud, og så var de gået i land på en af øerne og fisket, og da de skulle tilbage bliver de overraskede over, at det er blæst op. Der var tale om to kanoer af fire personer, og der er ingen, der har lidt nogen overlast, siger Dan Jensen.