Falsk stoppested stopper demente

Skal forhindre ældre i at stikke af med bussen

00:34

1 af 2

På Lokalcenter Tjørnehaven i Galten har de fundet en måde at stoppe ældre demente beboere fra impulsivt at hoppe på bussen, når de er ude at gå en tur.

De har nemlig fået et falsk busstoppested lavet specielt til lokalcentret, som netop er sat op ude foran stedet. På den måde "venter" de ældre altså et forkert sted, og undgår at stikke af og fare vild.

-  Der står også en bænk, så det er lidt som et rigtig stoppested. Det er jo lidt snyd, for bussen kommer ikke, men det er for at hjælpe de ældre demente borgere. Jeg har oplevet, hvordan der kan opstå lidt tumult, når en ældre skal ud af bussen. De kan jo ikke forstå, hvorfor de ikke må tage bussen. Så jeg håber at de ældre demente finder busstoppestedet og sætter sig til at vente, og ligeså stille glemmer hvorfor de sidder der, siger Bjarne Woetmann, der arbejder hos Lokalcenter Tjørnehaven til Lokal Skanderborg.

Rådgiver i Alzheimerforeningen, Else Hansen bifalder det falske busstoppested.

- Nogle mennesker har haft et langt liv, hvor de har været vant til at tage bussen, og derfor er det deres virkelighed at de skal tage bussen. Det kan være svært at tale dem fra det, og derfor hjælper det at sætte et skilt op. Det skaber en indre ro for dem, og giver dem vished om at de er det rigtige sted, og så bliver de siddende, fortæller hun til Lokalavisen Skanderborg.