Bøde og politianmeldelse: Slagter modtager endnu en sur smiley

En slagter har for anden gang på få måneder modtaget en sur smiley og får nu en stor bøde og bliver politianmeldt. Slagteren har tidligere været involveret i skandalesag.

For anden gang inden for et par måneder har Hårby Slagter i Skanderborg modtaget en sur smiley fra Fødevarestyrelsen.

Problemerne går blandt andet på, at døren til kølerummet ikke er tætsluttet. Derudover er der ved en dør til slagtergangen flere steder huller på en til to centimeter.

Slagteren har også problemer med mærkning og information på flere af fødevarerne. Fødevarestyrelsen skriver blandt andet, at der på butikkens færdigpakket leverpølse mangler mærkningsoplysninger, samt at der på fransk pate, kartoffeltårne og sommersalat mangler tilstrækkelig producent oplysninger, oplysninger om allergene ingredienser, samt opbevaringsoplysninger.

- Det er bagateller, det drejer sig om. Vi har ikke noget, folk selv skal tage, og det er det, der har givet problemerne med mærkningen af fødevarerne, siger ejer af Hårby Slagter, Niels Juul Nielsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Slagteren har fået anmærkninger på tre ud af de seneste fire kontrolbesøg, hvilket giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger. 

Efter de seneste besøg er slagteren blevet givet en bøde på 15.000 kroner. De er ligeledes blevet politianmeldt.

Det er anden gang i træk, at slagteren modtager en sur smiley. Den 17. juni modtog de også en, men på det opfølgende besøg den 1. september var problemerne altså ikke bragt i orden, hvorfor butikken modtog endnu en sur smiley.

Slagter Niels Juul Nielsen, der ejer Hårby Slagter, gik i 2015 konkurs med Hårby Slagterhus. Slagteriet var i 2013 i en skandalesag, hvor de havde blandet hestekød i hakket oksekød uden at oplyse kunderne.