Bedøm selv: Skanderborg utilfreds med underkendt mål

Skanderborg Håndbolds ligakvinder protesterer mod afgørelse i dramatisk opgør mod Team Tvis Holstebro

Var der mål eller ej? Og hvis ja, blev det scoret inden slutfløjtet?

Det er de spørgsmål, som Dansk Håndboldforbund snart skal afgøre efter, at Skanderborg Håndholds ligakvinder tirsdag aften fik underkendt en scoring, og derfor planlægger at indsende en protest. 

Målet blev sat ind i kampens allersidste sekunder mod Team Tvis Holstebro. Inden scoringen stod der 27-27, men da Skanderborg fik bolden i nettet, troede de, at sejren var i hus med 28-27.

Læs også Skanderborg var tæt på point mod Pytlicks favoritter

Måldommeren godkendte scoringen, men det gjorde den anden dommer ikke. Målet endte derfor med helt at blive annulleret.

På stedet nedlagde Skanderborg protest, og holdet er også klar til at gå videre med sagen, som altså kostede dem to point. Skuffelsen i hallen var stor: 

- Jeg synes, vi har en fornuftig sag, fortæller assistenttræner Kristian Danielsen, som onsdag har haft travlt med at kigge videomateriale igennem fra kampen.

Flere tilstedeværende i hallen har nemlig optaget video fra kampens sidste minutter. Det er de videoer, som klubben nu skal have gennemset og sendt med til Dansk Håndbold Forbund 

Læs også Håndbold: Østjyske kvinder tabte i ligaen

- Det var nogle hektiske sekunder, fordi der var så meget larm i hallen. I øjeblikket havde jeg fornemmelsen af, at jeg så målet og hørte fløjtet efterfølgende. Efter at have set videoen synes jeg, man tydeligt kan høre fløjten på videooptagelsen, siger Kristian Larsen, som fortæller, at der kort inden slutfløjtet bliver blæst i horn i hallen. 

Skanderborg Håndbold ligger lige nu i bunden af kvindernes Primo Tours Ligaen. De to missede point mod Team Tvis Holstebro var derfor meget tiltrængte. Seks minutter før kampen var fløjtet af, førte Skanderborg kampen, så glæden over, at de trods alt kom igen og fik scoret til sidst vakte kort glæde.

- Vi kæmper med næb og klør for at hænge i. Hvert et point tæller, siger Kristian Larsen.

Hvis et mål skal godkendes i håndbold, skal bolden være passeret mållinjen, inden fløjten lyder. 

Du kan selv bedømme, om du synes der var mål eller ej i videoerne nedenfor, der er filmet fra to forskellige vinkler af fans i hallen: 

00:24 Luk video
00:54 Luk video