Åbent hus på Skanderborg Fælled i dag

Se byggeriet af Skanderborg Kommunes nye rådhus, haller og politistation indefra

Foto: Palle Hansen

Skanderborg Kommune inviterer i dag klokken 10.00-15.00 alle interesserede til at opleve byggeriet af Skanderborg Fælled indefra, hvor der vil være rundvisninger og familievenlige aktiviteter.

Hidtil har fælledbyggeriet kun været tilgængelig for håndværkerne og for besøgende med et særligt ærinde, men nu får alle borgere mulighed for at opleve Skanderborg Kommunes største enkeltstående byggeri indefra.

- Vi holdt et traditionelt rejsegilde for håndværkere og samarbejdspartnere i torsdags, men vi synes, at alle skal have mulighed for at snuse til huset, som i efteråret 2016 samler kommunens administration, en del af Sydøstjyllands Politi og en masse sportsfolk. Vi har fået en masse nysgerrige henvendelser om byggeriet, og det er dejligt, at vi nu kan åbne byggepladsen og give et konkret indtryk af de mange muligheder i Skanderborg Fælled, siger borgmester Jørgen Gaarde (S), i en pressemeddelelse.

Ny højborg på vej

For at sikre at så mange som muligt har mulighed for at være med til åbent hus er der arrangeret gratis buskørsel til og fra Fælleden fra Låsby, Galten, Ry og Hørning.

- Det ligger os meget på sinde både i administrationen og i Byrådet, at Fælleden ikke er Skanderborgs hus. Det er hele kommunens hus. Derfor har vi arrangeret buskørsel fra byerne, som ligger længst væk. Vi vil gerne gøre Fælleden til et naturligt samlingssted, og den ambition tager vi hul på nu med åbent hus, siger Knud Sørensen, projektchef på fælledbyggeriet.

Åbent hus-arrangementet byder på guidede rundvisninger i og omkring det syv etager-store hus kl. 10.30, 11.30, 12,30, 13.30 og 14.30.

Åbent hus-arrangementet finder sted på adressen Skanderborg Fælled 1 (sidevej til Frueringvej), 8660 Skanderborg.