19 valgsteder bliver til 12

Borgerne skal kigge en ekstra gang på valgkortet

Foto: Colourbox

Antallet af valgsteder i Skanderborg kommune er skåret ned fra 19 til 12, og derfor skal borgerne huske at tjekke valgkortet før de går til afstemningsstedet. Syv mindre valgsteder er nedlagt og et valgdistrikt er ændret.

- For mange gælder det nok, at man ikke kigger rigtigt på valgkortet, når det kommer med posten. Det ser jo ud, som det plejer. Man hænger det op og snupper det så på vej ud af døren på valgdagen. Men denne gang er det vigtigt, at man slår denne automatik fra og lige tjekker om valgstedet nu er det samme som ved tidligere valg, fortæller sekretariatschef Henrik Rosenlund Knudsen.

- Mange vil således opdage, at de skal stemme et nyt sted - f.eks. skal vælgere, der bor i Skanderborg Bakker ikke som tidligere stemme på Morten Børup Skole, men på Niels Ebbesen Skole

Som noget nyt indfører Skanderborg Kommune digitale valglister på de fem største afstemningssteder. Det gør det lettere at stemme. Fordelen er, at du ikke længere behøver at gå til et bestemt valgbord for at blive krydset af i valg-bogen. I stedet scannes stregkoden blot på valgkortet, og du får en stemmeseddel. Optællingen af stemmer bliver også noget nemmere.

Der indføres digitale valglister på følgende steder: HørningHallen, Morten Børup Skolen, Niels Ebbesen Skolen, Ry Hallen og Stilling Skole.

De 12 valgsteder er:

Ejer Bavnehøj Skolen

Galtenhallen

Gl. Rye Skole

Hørninghallen

Låsby Hallen

Morten Børup Hallen

Niels Ebbesen Skolen

Ry Hallen

Skovbyskolen

Stilling Skole

Stjærskolen

Virring Skole