Trivselsgrupper er en succes

Efter et treårigt forsøg vil Silkeborg Kommune oprette flere trivselsgrupper

Foto: Colourbox

Forsøget med trivselsgrupper er et treårigt projekt, og indtil nu har 300 børn og unge fået hjælp til at tackle forældrenes skilsmisse, sorg eller problemer med selvværdet.

Forsøget med trivselsgrupperne er et samarbejde mellem kommunen og Selvhjælp Silkeborg, med økonomisk støtte fra Bikubefonden.

Forsøget slutter til sommer, men Silkeborg Kommune vil fortsætte ordningen i de kommende to skoleår.

- Vi har oplevet, at projektet er kommet i kontakt med rigtig mange elever, og vi ser en klar positiv effekt. Trivselsgrupperne har betydet meget for de børn og unge, som har været med, siger formand for Børne- og Ungeudvalget Søren Kristensen (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mulighed for 20 grupper

I forsøget har fire folkeskoler og en ungdomsskole medvirket, men fremover kan alle skoler i Silkeborg Kommune søge om at få en trivselsgruppe.

Der bliver hvert år satte penge af til 20 trivselsgrupper, og de vil koste 750.000 kroner om året.

- Det her er så vigtigt, at vi har besluttet, at det vil vi finde pengene til. Det er penge, der er givet rigtig godt ud, siger Søren Kristensen.

I trivselsgrupperne får børn og unge hjælp af lærere, pædagoger og frivillige. Hver gruppe er ledet af en medarbejder fra skolen, som kender barnet og familien, og en frivillige fra Selvhjælp Silkeborg, der kommer udefra.

Skaber fortroligt rum

- Vi forsøger at skabe et fortrolig rum, hvor børnene kan tale om det, der er svært at få sagt derhjemme og i skolen, og vi oplever, at børnene er virkelig gode til at hjælpe hinanden. Det giver gladere børn, siger projektleder for trivselsgrupperne Steen Andreassen.

Når de næste to skoleår er gået, vil udvalget igen se på effekterne af grupperne.

I 2014 modtog trivselsgrupperne Silkeborg Kommunes sundhedspris.