Tilfreds direktør i Jyske Bank

Halvårsregnskabet for Jyske Bank er bedre end forventet

Jyske Bank har i dag en tilfreds direktør, efter koncernen har præsenteret sit halvårsregnskab. Regnskabet ser nemlig bedre ud end forventet.

- Jeg er rigtig glad for det halvårsregnskab, vi præsenterer, og jeg er rigtig glad for den udvikling koncernen har været igennem det sidste halvandet år, siger direktør Anders Dam til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Summen af nedskrivninger er faldet fra 838 millioner kroner i de første seks måneder af 2014 til 386 millioner kroner for samme periode i år.

Og endnu bedre ser det ud, hvis man udelukkende kigger på andet kvartal i år, hvor der blot blev nedskrevet for 24 millioner kroner.

- Jeg har hele tiden været af den overbevisning, at Jyske banks kreditbog ikke er dårligere end vores konkurrenters. Det slår så igennem nu, hvor vi stort set ingen tab har her i andet kvartal, og det er på trods af, at landbruget er i dyb krise, siger Anders Dam.

Se: Præsenterer pænt overskud

Jyske Bank har realiseret et nettoresultat før skat på 1803 millioner kroner svarende til en forrentning af egenkapitalen på 13,1 procent. Men det positive resultat får ikke direktøren til at spå om årsresultatet for 2015.

- Vi kommer ikke med forventninger på hele året, det har vi ikke for vane. Men vi har jo sagt, at vi forventede at være under pres her i 2015, og det har så vist sig, at det har gået meget bedre end forventet, siger Anders Dam.

- Vi havde ikke forventet, at vi kunne levere en egen kapitalforrentning på den anden side af 10 procent, og det har vi i hvert fald præsteret her ved halvår. Nu må vi se, hvordan det går med hele året, fortsætter han.

Du kan se interviewet med Anders Dam i videoen øverst på siden.

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri

befamle sexisme metoo

playByråd vil undgå sexisme: Disse regler gælder nu

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri-Listen får fire kandidater: - Det er en rigtig god start

Magnus Heunicke

Kontakttallet falder til 0,6 - men for britisk mutation er det på 1,16