Spekulerer ikke i landstrænerjob

Feltet af kandidater til landstrænerjobbet er blevet indskrænket

Troels Bech har lagt mærke til, at han er sat i forbindelse med jobbet som dansk landstræner, når Morten Olsen senest næste sommer stopper.

Michael Laudrup afviste torsdag, at han er kandidat til posten, men det betyder ikke, at Troels Bech ønsker at forholde sig yderligere til emnet.

- Jeg har hverken set hitliste eller kandidatliste, og jeg ved ikke, hvor man skriver sig på henne.

- Det mest nationale, jeg kan svinge mig op til at sige, er, at i denne uge viser det sig, at rød slår blå. Sådan var det også i dag (søndag, red.). Og det synes jeg er udmærket, siger Troels Bech til Ekstra Bladet.

Silkeborg-træneren henviser til søndagens 2-0-sejr til de rødblusede Silkeborg over de blå fra Lyngby.

Troels Bech er tidligere blevet citeret for at sige, at han er kandidat til jobbet, men han vil gerne lige præcisere, hvad han selv mener, han har sagt.

- Jeg har bare sagt, at jeg ikke hører til den promille af danskere, der synes, at det er et røvirriterende job at have.  Jeg tager ikke stilling til, om jeg er egnet eller bedst egnet til jobbet.

- Jeg konstaterer bare, at det er logisk, hvis man søger blandt danske trænere, at en historik, som den, jeg nu er bærer af, gør én til kandidat. Men om jeg er den bedst egnede, det har jeg ingen holdning til, forklarer Troels Bech. 

Det er Dansk Boldspil-Unions generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, som skal udpege den kommende landstræner, men Troels Bech ønsker ikke at svare på, om han har talt med DBU.

- Enten skal jeg sige ja, og så er det med til at lave en sluse for, hvilken vej man skal gå, eller også skal jeg sige nej, og så kan I krydse den træner af og gå videre til den næste.

- Derfor har jeg til alle tider altid forbeholdt mig retten til ikke at udtale mig om kontraktlige forhold. Og det er ikke anderledes nu, end det var, da I spurgte mig om Stavanger - eller i fremtiden til Sorø, siger Troels Bech.