Speedbåde sejler uden forsikring

Det kan få store konsekvenser for de sejlende på Silkeborg Søerne, at det ikke er lovpligtigt at have sin båd ansvarsforsikret.

En speedbåd kan være livsfarlig og forårsage store skader på andre både, hvis uheldet er ude. Alligevel er det ikke lovpligtigt at have ansvarsforsikret båden, hvilket betyder, at mange i søsystemet i Silkeborg sejler uden en forskring.

- I løbet af de seneste år er der sket en stigning i antallet af de såkaldte trailerbåde, hvor bådene læsser af ved søerne og ikke er tilknyttet en motorbådsklub eller en marina. Mange af dem kan sejle hurtigt, og det er ikke alle, der overholder fartgrænsen. Desuden er jeg overbevist om, at mange ikke har en ansvarsforsikring. Det er groft uforsvarligt, siger formanden for Silkeborg Motorbådklub, Carl Mølgaard, til Midtjyllands Avis.

Problemet er størst hos de sejlende, der ikke er medlem af motorbådklubben i Silkeborg. Som medlem af motorbådklubben følger en ansvarsforsikring nemlig med.

- Mange tænker simpelthen ikke over, at det er en god ide med en ansvarsforsikring på båden. Og mange melder sig ind i vores klub, når vi gør dem opmærksomme på, at det er vigtigt med en ansvarsforsikring, konstaterer Carl Mølgaard.

Chefkonsulent i Forsikringsoplysningen, Christian Skødt, finder det også meget sandsynligt, at mange sejler rundt uden forsikring.

- Hvis man invaliderer en person, kan det koste bådejeren op til seks millioner kroner i erstatning. Og særligt på søerne, hvor der er kanoer, kajakker og badende kombineret med store motorbåde, er det meget vigtigt at have sin båd ansvarsforsikret, siger Christian Skødt til Midtjyllands Avis.

Nogle havne har gjort det obligatorisk for de sejlende at have ansvarsforsikring på båden. Sådan er det ikke i Silkeborg, selvom kommunen som myndighed på søerne har mulighed for at gøre det til et krav.