Sisse skal til VM i dessert
De fleste tænker fodbold, når de hører ordet VM. Men for Sisse Busk er det en helt anden slags VM, hun fra søndag deltager i.
På søndag rejser den 27-årige kok til Luxembourg med resten af det danske landshold for at gå efter titlen som verdens bedste kok.
Med sig i flyveren tager hun en kuffert fyldt med beviser for sit imponerende talent i et køkken.
Sisse Busk fik guldmedalje for sin svendeprøve, hun har udmærket sig til DM i Skills, og hun er nomineret til konditorlaugets særlige Saint Honoré-orden.
Desserter er nemlig hendes speciale. Hun skal være med til at sætte kronen på værket, når landsholdet går i kamp ved VM.
- Det bliver megaspændende. Det er første gang, jeg skal til VM, så jeg er meget spændt på at se, hvordan det bliver, siger hun.
Til daglig arbejder hun på Gastronomisk Institut på Knudhule Badehotel i Ry. Her roser hendes chef, Dean Jespersen, Sisse Busk.
- Hun er dygtig og en målrettet person, der allerede som elev var konkurrencepræget, siger han.
Dean Jespersen mener, hun kaster glans over hele restauranten.
- Det er en kadeau til stedet, at vi har så stor en person i køkkenet, og det er noget, der tiltrækker andre kokke, når man har en med det drive, siger han.
Sisse Busk bruger de fleste af sine vågne timer på at tænke på retter og mad.
- Det er det, jeg bruger mest tid på, og jeg tænker også meget på mad, når jeg har fri. Så det fylder hele døgnet, siger hun.
Onsdag i næste uge bliver det afgjort, hvem der er verdens bedste kokkelandshold. Til spørgsmålet om hendes chancer, svarer hun:
- Jeg håber, de er gode. Jeg tænker, vi ligger rimelig fornuftigt, siger Sisse Busk.