Silkeborg får sin egen musikfestival under regatta

En ny festival med upcoming musik ser dagens lys i Silkeborg og fået navnet Overtryk

Der er altid masser af fyrværkeri under ildfest-regattaen i Silkeborg. I år kan gæsterne komme på musikfestival under arrangementet.

En spritny musikfestival i Silkeborg er en realitet. Papirfabrikkens gamle kedelhus får tryk under kedlerne den 17.-18. august, når en lang række nye lovende navne indtager scenen til festivalen Overtryk.

På samme tidspunkt løber den traditionsrige ildfestregatta af stablen i Silkeborg, så håbet er, at med så mange mennesker i byen, vil Overtryk også blive velbesøgt.

- Dansk musik har et kæmpe vækstlag af spændende musikere på vej frem, og nu kan du møde et meget spændende udpluk af dem på Kedelhuset, fortæller spillestedsleder Johannes Konstantin Neergaard i en pressemeddelelse.

Læs også Royalt visit: Prins Henrik tager til Tunø Festival

Ifølge hende er festivalen kun kommet i stand gennem en stor indsats fra lokale ildsjæle.

Alt fra heavy til country

- Det er kommet i stand gennem en henvendelse fra ildsjæle i musikmiljøet, som virkelig brænder for at hjælpe ny musik frem, og foreningen Muffis har også engageret sig i festivalen, som kommer til at løbe over to dage under Silkeborgs Ildfestregatta i august, siger hun.

En af hovedkræfterne bag Overtryk er Chris Blaize, som selv er erfaren musiker. Han har tidligere lavet tilsvarende arrangementer i Herning, men ser nu frem til at indtage Silkeborgs nye spillested og fylde rammerne med ny, ung musik.

Læs også Talsmand for Sølund Musik-Festival: Vi er ovenud lykkelige

- Jeg glæder mig til at præsentere både silkeborgensere og tilrejsende turister under regattaen for ny kvalitetsmusik. Jeg kan godt love, at der bliver musik for mange temperamenter. Lige fra stille pop til god gammeldags, hårdtslående rock, siger Chris Blaize.

På festivalen vil publikum kunne møde så forskellige navne som heavy metal-bandet Black Swamp Water, hiphopperne Facaden og sangskriveren Karen Kousgaard.

02:16

Her kan du se billeder fra en af de tidligere ildfestregattaer i Silkeborg.

Luk video