Ser positivt på politiskole-planer

Lokale folketingspolitikere bakker op om borgmester Steen Vindum forslag om, at en kommende jysk politiskole skal ligge i Kjellerup

Borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum (V), viste Oustruplund ved Silkeborg frem for lokale folketingsmedlemmer. Han mener, stedet er oplagt til at huse en politiskole.

Folketingspolitikerne fra begge fløje var enige, selvom Venstre har ytret ønske om, at den kommende politiskole skal ligge i Herning.

- Jeg tror, der er bred enighed om, at der er brug for en jysk afdeling af politiskolen, og så er det klart, at så er der mange gode forslag til, hvor den kan ligge. Men jeg synes, at der er særdeles stærke og saglige argumenter for, at Oustruplund her kunne være en oplagt placering, siger Kristian Pihl Lorentzen (V).

Kæmper for østjysk politiskole

Også Thomas Jensen fra Socialdemokraterne ser muligheder i Oustruplund.

- Jeg synes, det er nogle rigtig gode faciliteter, der er herude. Der er både udendørsarealer, der kan tilpasses de behov, en politiskole måtte have. Der er bygninger, der kan tilpasses, og det er nogle bygninger, der har været i brug indtil for kort tid siden, plus der også er plads til at udvide, siger han.

- Derudover er det jo lige midt mellem Vestjyllands Politi og Østjyllands Politi, og man er heller ikke ret langt fra det nordjyske politi. Så tænker man ind, at der også er nogle politifolk, der med det nye politiopgaver skal have noget efteruddannelse, så er det åndsvagt en familiefar lige pludselig skal fire uger til København, fortsætter han.

I næste uge begynder forhandlingerne om et nyt politiforlig på Christiansborg, og her vil en kommende politiskole i Jylland også være på dagsordenen.

Se interview med de to folketingspolitikere i videoen øverst på siden.

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

20200122-140314-L-1920x1227we

Vind og regn aftager og giver plads til solrig weekend

20210103-115944-L-1920x1277we

Mangel på corona-vaccine: Borgere vil få aflyst deres tider

jesper

play Aktører mangler nuancer i brændeovns-debatten: Nu er et nyt forskningsprojekt på vej

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 21.05.06

play Uenighed om regeringens kritik af langsomme lyntest: - Det er svært at gøre det hurtigere, end vi allerede gør

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter