Restaurant får sur smiley: Tyk belægning af snavs og edderkoppespind

Silkeborg-restauranten Safran får massiv kritik for sin rengøring af Fødevarestyrelsen

Restaurant Safran i det centrale Silkeborg har fået en sur smiley af Fødevarestyrelsen. Foto: Google Street View

Restauranten ligger på Christian 8.s Vej. Foto: Google Maps

1 af 2

Restaurant Safran i det centrale Silkeborg har fået en bøde på 5000 kr. og en sur smiley på sin kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, efter en kontrollant besøgte stedet den 22. maj. Det var især rengøringen, det haltede med.

- Gulvet under komfurområdet fremstår med produktrester af ældre dato og fedtet snavs, bordben og gulvlister under området fremstår med tyk belægning af snavs og under bordpladen i baglokalet er der edderkoppespind, skriver styrelsen i rapporten.

Læs også Slagter politianmeldt efter fund af sort mug: - Ingen er blevet syge endnu

Ved forrige kontrolbesøg blev manglende rengøring også indskærpet over for restauranten, men det er altså ifølge Fødevarestyrelsen ikke blevet bragt i orden.

Indehaver af restauranten, Khiem Doan, føler sig forfulgt af den kvindelige kontrollant, der gæstede stedet.

Overvejer at klage til Fødevarestyrelsen

- Jeg er ikke enig med hende, der kom på besøg. Hun var hård ved os og havde nok en dårlig dag, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Khiem Doan overvejer nu at klage over den sure smiley og bøden.

Hun blev ved med at sige, at vi skal have nyt gulv, men det er altså ikke gratis, og vi skal også holde lukket nogle dage.

Khiem Doan, Restaurant Safran

- Hun blev ved med at sige, at vi skal have nyt gulv, men det er altså ikke gratis, og vi skal også holde lukket nogle dage, siger indehaveren.

Indtil videre fastholder Fødevarestyrelsen sin kritik af stedet og har tænkt sig at komme på et opfølgende kontrolbesøg inden længe.