Protester mod skolestruktur vokser

For første gang debatterede politikerne offentligt planerne om den nye skolestruktur

01:51

1 af 2

Tirsdag aften var der i Sorring øst for Silkeborg borgermøde, mødet handlede om den nye skolestruktur i Silkeborg Kommune.

For første gang stillede politikerne fra børne- og ungeudvalget op for at debattere sagen offentligt. Flere hundrede forældre var mødt op til mødet.

Det kommer ikke bag på politikerne, at forældrene er utrygge ved den nye struktur.

- Vi ved, at skolestruktur det er et følsomt emne, og det har vi været forberedt på, og vi glæder os også til, at vi skal debattere det her og forklare, hvad forslaget går ud på, siger Søren Kristensen, der er formand for børne- og ungeudvalget i Silkeborg Kommune.

Forældre kæmper mod skolereform

Med den nye struktur, vil politikerne samle kommunens 27 skoler i ni store fællesskaber. Selvom det ikke umiddelbart betyder skolelukninger, så frygter forældrene alligevel, at det vil blive konsekvensen.

Derfor har beslutningen de seneste uger været debatteret flittigt på de sociale medier, og der er ikke mange, der er enige med politiker om, at den nye struktur er en god ide.

Mor til tre frygter for skolestruktur

- Selvfølgelig gør det indtryk. Men det er ikke sådan, der er ikke noget, der er kommet bag på mig indtil videre, og jeg ser frem til, at vi skal blive ved med at drøfte det her de næste to måneder. Vi har lavet en række møder, hvor vi kommer ud og forklarer, hvad der skal ske, siger Søren Kristensen.

Han mener ikke, at bekymringen om skolelukninger er nødvendig.

- Vi har lavet en tydelig decentral struktur. Vi bevarer alle 27 skolebygninger, og det ville være rigtig besynderligt, hvis vi om nogen år kommer og siger, nu skal det her laves grundlæggende om.

Du kan se hele interviewet fra borgermødet i videoen øverst på siden.