Nyvalgt MF'er fra Silkeborg: Jeg vil lave dansk politik om

René Gade fra Alternativet går til kamp mod politikerlede

Det kom som en stor overraskelse for Silkeborg-politikeren René Gade, da han i juni blev valgt ind i Folketinget som kandidat for det nystiftede parti Alternativet.

Som nyvalgt MF'er har han dog ikke tænkt sig at holde lav profil for hen over tid at blive klogere på, hvordan det politiske arbejde på Christiansborg foregår i praksis.

I stedet har han en klokkeklar mission: Han vil bekæmpe politikerleden.

- Jeg vil lave dansk politik om. Det lyder voldsomt. Men jeg synes, det er ærgerligt, at der er politikerlede. Det var derfor, jeg selv gik ind i politik, siger René Gade i et interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Å tror på indflydelse

Ifølge den 32-årige Silkeborg-politiker arbejder langt de fleste af de 179 folketingsmedlemmer hårdt for at få så meget som muligt af deres politik realiseret.

Politikere er ikke eksperter

Derfor synes han, det er ærgerligt, at mange vælgere er trætte af politikere, der skændes i medierne, og at mange har en forventning om, at folketingsmedlemmer ved alt. For det gør de ikke, fastslår René Gade.

- Jeg savner, at der er en ærlighed om, at tingene kun er, som man ser dem på tv. Folk har ikke den viden, som man forestiller sig, og politikerne er ikke så ekspert-agtige, som man forestiller sig, at politikerne er. Det er folk, der er inde og gøre en forskel, og de knokler. Men de har fejl og mangler, og det vil jeg gerne være med til at sætte fokus på, siger han.

Fem ordførerskaber til Fock

Ifølge René Gade er det allerede lykkedes at ændre tonen i den politiske debat.

Således var han meget begejstret efter åbningsdebatten i Folketinget i sidste uge.

- Vi har allerede ændret det. Ved åbningsdebatten sagde Lars Løkke som det sidste, at han i sine 21 år i dansk politik aldrig har oplevet en så harmonisk og konstruktiv debat.

- Efterfølgende er han sød at give en lille rose til Alternativet. Jeg vil ikke sige, at det kun er vores skyld, men vi har en kultur om at tale folk op - uanset om det er Dansk Folkeparti eller Enhedslisten. Jeg kan finde mange lighedspunkter med os begge steder, siger René Gade.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele interviewet med René Gade.

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark