Ny teknologi skaber større tryghed

I Silkeborg Kommune håber demenskonsulent Marianne Røjgaard, at mange borgere fremover vil profitere af ny sensorteknologi

TV 2 | ØSTJYLLAND fortæller tirsdag om en ny sensorteknologi beregnet hjem med demente. Sensorerne bliver afprøvet hos testfamilier, og blandt andre Silkeborg Kommune har fået økonomisk støtte til at teste teknologien.

- Vi håber på at kunne finde personerne, der ville profitere af at være med i projektet. Den skal skabe større tryghed og sørge for, at borgeren kan blive i hjemmet længst muligt, siger demenskonsulent Marianne Røjgaard.

Hun mener, at teknologien kan komme både borgerne, de pårørende og kommunen til gavn.

- Men især for den enkelte er det særligt i en sen alder vigtigt at kunne blive i hjemmet, som er det trygge og kendte. Det er deres base, hvor de trives, forklarer Marianne Røjgaard.

Teknologien er fremtiden

Demenskonsulenten ser sensorteknologien som en mulig løsning på mange udfordringer, og derfor er de i Silkeborg Kommune glade for at være med i forsøgsfasen.

- Vi vil gerne vise, at vi går forrest, når det gælder ny teknologi. For vi ved, at den er fremtiden, siger Marianne Røjgaard og fortsætter:

- Det er altid ulykkeligt, når nogen går hjemmefra, uden at de er til at finde igen, eller gør skade på sig selv. Det vil vi gøre alt for at undgå.

For hende kan det nye tiltag sagtens brede sig længere ud end kun de private hjem. På sigt kan institutioner og plejehjem også komme i spil.

Du kan høre hele interviewet med demenskonsulenten øverst.

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave

brændeovn

play Miljøorganisation om natligt brændeovnsforbud: Det vil slet ikke løse problemet

Makram Stige Drøgemüller

Stine giver knyttede kram: Hvis jeg får én til at smile, er mit arbejde gjort

Vindstød

Stormlavtryk i Nordsøen sender torsdag kraftigt blæst til hele Danmark

storke storkepar storkeunger Enslev

playEfter unger døde: Nu får landsby ny storkerede