Lauge: Flot at vi bevarede troen

Har svært ved at fatte, at EM-triumfen er hjemme

Arkivfoto

Da det i EM-finalen mellem Danmark og Serbien stod 19-18 til Danmarks håndboldherrer, lignede det, at Serbien var på vej op og kunne ødelægge guldtriumfen.

Men 20-årige Rasmus Lauge fra Bjerringbro-Silkeborg satte den vigtige scoring til 20-18 ind bag den stærke serbiske keeper Darko Stanic, og det blev meget afgørende for 21-19-sejren.

- Jeg kan ikke beskrive det mål. Begge hold havde svært ved at score, og så er det jo ultravigtigt at få sat nogle mål på tavlen. Det er helt vildt.

- Og det er helt ubegribeligt. Jeg kan ikke helt forstå, at vi står med guldmedaljen nu. Det er sgu et smukt syn, siger Rasmus Lauge.

Satte vigtige mål ind
Også i fredagens semifinale mod Spanien satte talentet fra Bjerringbro-Silkeborg nogle meget vigtige mål ind, og han red videre på bølgen i finalen, hvor det dog kun blev til to mål.

- Jeg havde selvtilliden med mig. Vi gik ikke ind til finalen uden at tro på, at vi kunne vinde, og at vi kunne levere noget godt, forklarer Rasmus Lauge.

Playmakeren kan dårligt nok huske rejsen til guldtriumfen, som har været lang og usikker efter to nederlag i det indledende gruppespil.

- Vi var jo nærmest afskrevet efter de første tre kampe, men vi gik efter den minimale chance, der var. Og den chance greb vi, og siden har vi spillet os op i turneringen.

- Det er sgu flot af holdet, at vi bevarede troen på det, og vi spillede os op på den måde. Specielt i forsvaret. Vi havde ikke troet inden turneringen, at det var vores forsvar, der skulle afgøre kampene, men det blev det, fortæller han.

Nu skal Rasmus Lauge ud at fejre det med de øvrige holdkammerater, inden den står på hyldest på Rådhuspladsen i København mandag eftermiddag.

- Vi skal have lidt øl. Måske lidt mere end lidt. Og så ellers bare hygge os hele aftenen, fastslår Rasmus Lauge.