Kendt skuespiller vender tilbage til Silkeborg i stor musicalrolle

Prisbelønnede Jesper Asholt vender tilbage til Silkeborg, hvor han er født, for at spille med i musicalen Cabaret på Jysk Musikteater

01:31

Jesper Asholt forklarer, at musicalen Cabaret er en stærk forestilling, man bliver ekstremt berørt af.

Lørdag var der premiere på musicalklassikeren Cabaret på Jysk Musikteater i Silkeborg. 

Den landskendte og prisbelønnede skuespiller Jesper Asholt, som er født i Silkeborg vender tilbage til byen for at spille en bærende rolle i musicalen. Han spiller den jødiske frugthandler Hr. Schultz.

Musicalen Cabaret foregår i mellemkrigstidens Tyskland og er ifølge Jesper Asholt bygget genialt op. I første akt er der en opblomstring at mærke.

Og samtidigt med at man får denne fantastiske musikalske oplevelse, så undgår man ikke at blive ekstremt berørt til sidst.

Jesper Asholt, skuespiller

- I løbet af anden akt begynder man så at få en fornemmelse af at kunne mærke, at der er ting, der trykker. Der er nogle politiske strømninger i Tyskland, som begynder at få en effekt på de menneskers liv, siger Jesper Asholt, der fortæller, at han helt havde glemt, hvor stærk en forestilling det er, selvom han kender musicalen godt.

- Og samtidigt med at man får denne fantastiske musikalske oplevelse, så undgår man ikke at blive ekstremt berørt til sidst, siger Jesper Asholt.

Vender tilbage til fødeegn

Jesper Asholt, der er født i Silkeborg i 1960, er især er kendt fra film som 'Kunsten at græde i kor' fra 2006 og 'Mifunes sidste sang' fra 1999 samt serien 'Nikolaj og Julie'. I Cabaret har han en bærende rolle.  

Han er vokset op i Bjerringbro, hvor han boede med sin mor, der var sygeplejerske og far, der var læge i byen.

Læs også Jysk Musikteater fremfører filmklassiker som musical

- Jeg voksede op i Bjerringbro, men hvert år var vi nede og sejle med Hjejlen. Jeg har været på søerne og rundt omkring Silkeborg rigtig meget, siger Jesper Asholt, der også fortæller, han fejrer jul hvert år på egnen.

Andre kendte navne i opsætningen er sanger og skuespiller Peter Jorde i rollen som konferencieren,
fremadstormende Sebastian Harris og Anna Vaupel udfylder roller som Cliff og Sally Bowles. Alle er midlertidigt flyttet til Silkeborg, mens musicalen står på. 

02:05

VIDEO: Jesper Asholt har et specielt forhold til Silkeborg og Bjerringbro, hvor han voksede op.

Luk video