Håndboldklub var tæt på at dø – nu er nedturen forbi

Sejs-Svejbæk IF oplevede for år tilbage en faldende interesse for håndbold, og pludselig var der blot 35 medlemmer. Nu er udviklingen vendt.

01:01

Den kendte håndboldstjerne Michael V. Knudsen uddelte medaljer til stævne i Sejs-Svejbæk IF lørdag.

Frem til 2017 oplevede håndboldafdelingen i Sejs-Svejbæk IF ligesom mange andre landet over en tilbagegang og faldende interesse for sporten med den harpiksfyldte runde kugle. En indædt kamp fra især lokale ildsjæle har nu reddet klubben.

For fem år siden var der blot 35 medlemmer tilbage i den lille klub. Nu er der 250 og mange entusiastiske trænere. En af dem er landsholdslegende og BSV-spiller Michael V. Knudsen.  

Læs også Peter er udviklingshæmmet: Har fundet kærligheden på håndboldbanen

- Der er rigtig mange ildsjæle, som gør en kæmpe indsats. Fra at have en håndboldklub der var ved at dø, har vi nu fået fat i de unge, siger Michael V. Knudsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Lørdag var der stort stævne i den lokale hal for de mindste spillere, og interessen for håndbold peaker formentlig nu, hvor Danmark senere søndag spiller VM-finalen.

Der var rift om at få taget billeder med Michael V. Knudsen i hallen lørdag. 

Godt eksempel til efterfølgelse

Under alle omstændigheder kigges der med beundring mod Sejs-Svejbæk IF.

- Klubben er et godt eksempel på, hvad der kan ske, hvis en flok ildsjæle går sammen om at sige, nu skal der ske noget, lyder det fra DGI.

Det, jeg oplevede som barn, var noget af det allerfedeste i min karriere. Så jeg giver gerne tilbage.

Michael V. Knudsen, håndboldspiller

Og håndboldformanden i Sejs-Svejbæk IF indrømmer da også gerne, at projektet med at vende udviklingen i den ramte afdeling ikke var lykkes uden ildsjælene.

- Vi har fået nogle fantastiske ildsjæle ind i klubben, som har været gode til at komme ud i skolen og børnehaven, siger formanden Mikkel Tholstrup Dahlqvist til TV2 ØSTJYLLAND.

Mikkel Tholstrup Dahlqvist er ikke bleg for at tildele æren for klubbens positive udvikling til de mange frivillige kræfter. 

Allerfedeste i karrieren

Så gør det jo heller ikke noget, at en af trænerne, er det kendte ansigt Michael V. Knudsen, som gerne giver noget tilbage til ungdommen.

- Det, jeg oplevede som barn, var noget af det allerfedeste i min karriere. Så jeg giver gerne tilbage, siger han.

Søndag kl. 17.30 vil de unge stjernefrø fra Sejs-Svejbæk garanteret være på plads foran tv'et. Her spiller Danmark og Norge nemlig VM-finalen i Boxen i Herning.

Læs også VM i håndbold sætter gang i drømme og hoteller