Halinspektøren Jørn var truet af fyring: Jeg havde ondt i maven

Halinspektør risikerede at få sparket i karrierens efterår. Protesterne blev dog hørt

En truende fyreseddel hang i løbet af sommeren som en tung, mørk sky over Jørn Hansens hoved.

Den 62-årige silkeborgenser arbejder som halinspektør i Voel-Hallen, som blandt andet er hjemmebane og omdrejningspunkt for håndboldklubben Silkeborg-Voel KFUM.

Hallen har været en del af Jørn Hansens liv i mange år. Alligevel stod halinspektøren til at ryge ud, fordi Silkeborg Kommune ønskede at spare pengene til stillingen.

Udsigten til at arbejdet i hallen skulle få en brat ende, gjorde et stort indtryk på Jørn Hansen:

- Her i min sommerferie havde jeg ondt i maven. Jeg kunne ikke nyde sommerferien. Det var uvist, men jeg gik og håbede på, at vi fik lov til at beholde jobbet, os der arbejder i hallen. Det er jo det, vi lever og ånder for, siger Jørn Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND i programmet Livet + det løse.

Flere end 1.500 protest-underskrifter

Store dele af lokalområdet besluttede sig for at kæmpe for, at Jørn Hansen kunne beholde jobbet. Flere end 1.500 borgere gav deres mening til kende i en underskriftsindsamling, som senere blev afleveret til kommunen.

Voel vil frede halinspektør

Protesterne blev tilsyneladende hørt. I september modtog Jørn Hansen den lykkelige besked om, at han fik lov til at blive i jobbet:

- Jeg kneb en tåre. Det må jeg indrømme. Det er mange år siden, jeg har gjort det. Men det var simpelthen en lettelse. Jeg kunne ikke lade være med at græde lidt, siger han.

Cheftræner: Vi er rigtigt, rigtigt glade

Ikke kun for Jørn Hansen var det en lykkelig besked, da det stod klart, at han blev fredet. Også cheftræner i håndboldklubben Silkeborg-Voel KFUM Jakob Andreasen var glad for de nye meldinger fra kommunen:

- Han betyder rigtigt meget for os. Der er selvfølgelig mange følelser i forhold til at have haft en person i klubbens historie, siden han nærmest blev født. Han har været omdrejningspunkt i forhold til at bygge hallerne og bygge klubben op. Nu går han i hallerne i sin sidste del af sit arbejdsplads, og det er vi jo rigtigt, rigtigt glade for, siger han.

Mød halinspektør Jørn Hansen i tv-indslaget øverst i artiklen. Fredagens udgave af Livet + det løse kan ses på TV 2 | ØSTJYLLANDs egen kanal fredag kl. 19.30. Du kan også se udsendelsen her

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn