Forældre vil råbe Silkeborg-politikere op

Borgermøder og Facebook-gruppe er nogle af initiativerne, der bliver taget i brug i forbindelse med debatten omkring ny skolestruktur

Udsigten til, at folkeskolerne i Silkeborg Kommune skal lægges sammen i ni skolefællesskaber, har fået flere bekymrede forældre på mærkerne.

Knap 2.200 personer har meldt sig ind i Facebook-gruppen 'Ny skolestruktur i Silkeborg', hvor forældrene debatterer konsekvenserne, og rundt om på skolerne bliver der afholdt borgermøder.

Blandt andet på Balleskolen i Fårvang i aften og på Sorring Skole i morgen.

Jannie Horsholm Mortensen er mor til tre børn på Sorring Skole og er også selv lærerstuderende. Hun er bekymret for, hvordan det vil påvirke lokalsamfundet, at små skoler bliver lagt sammen med større skoler:

- Vi er i den grad frustrerede. Vi håber, at få råbt politikerne op for at vise, at store skoler ikke nødvendigvis fungerer bedst, fortæller hun til tv2oj.dk.

Mobilisere forældrene På mødet tirsdag aften vil Jannie Horsholm Mortensen sammen med skolebestyrelsen forsøge at mobilisere forældrene på Sorring Skole. Frem til den 24. november har alle nemlig mulighed for at komme med indvendinger og forslag til skolestrukturen.

- Det vil være fedt, hvis vi kunne få samlet folk. Lige nu foregår debatten meget spredt på for eksempel Facebook, siger hun.

Baggrunden for, at ændre på skolestrukturen i Silkeborg Kommune er, at der bliver færre og færre børn.

Ved at lægge skolerne sammen i skolefællesskaber, kan skolerne ifølge forslaget samarbejde og skabe mere robuste skoleklasser samt udnytte faciliteterne på tværs.

Frygter fraflytning

Det kan betyde, at nogle elever må flytte skole i løbet af deres skolegang og at lærere skal undervise på flere skoler.

Jannie Horsholm Mortensen tror dog på, at den nye skolestruktur vil forstærke den nedadgående børnekurve, fordi flere vælger at flytte deres børn til privatskole eller helt vælger at flytte:

- Hvis skolestrukturen bliver vedtaget, så bliver prognosen omkring lavere børnetal opfyldt, men så er det politikernes egen skyld..

- Min familie og jeg valgte for eksempel at købe hus her, fordi der ligger i en skole. Med den nye struktur, hvor man ikke har frit skolevalg, vil det være svært at tiltrække nye indbyggere.

Flertal i Silkeborg sender forslag om skolestruktur i høring

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord

20210113-211942-A-1920x1280we

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente

provetageninggrundvand

Fund af nyt kemikalie i grundvand bekymrer miljøminister

20201209-122120-L-1920x1280we

SSI regner på genåbningsscenarier - smitten vil igen begynde at tage fart