Flygtninge uden arbejde koster dyrt

Et forhøjet tilskud fra staten samt skatteindtægter skal motivere kommuner til at blive bedre til at få flygtninge i arbejde

03:36

1 af 2

En ny undersøgelse kortlægger kommunernes evne til at få flygtninge i arbejde, og de tal er ikke positiv læsning for Silkeborg Kommune, der får en bundplacering.

For borgmester Steen Vindum er det derfor vigtigt, at politikerne i kommunen gør sig mere umage fremadrettet for at ændre de tal, så det ikke kommer til at gå ud over kommunens velfærd.

- Vi skal sammen med vores erhvervsliv have et stærkt fokus på de nye borgere, så vi kommer til at sikre, at vores flygtninge kommer i job og uddannelse, sådan at de bliver rustet til at få et job, siger borgmester Steen Vindum.

Firmaet bag analysen er ikke i tvivl om, at det kan få stor konsekvens for en kommune, hvis ikke den formår at få flygtninge i arbejde.

- Der er kommet nye refusionsregler i forhold til, hvor meget refusion kommunerne får fra starten. Desuden er der også kommet en forhøjelse af det tilskud eller den bonus, som kommunen får, når en flygtning kommer i arbejde, og derudover er det jo også skatteindtægter, når en flygtning kommer i arbejde, så det betyder rigtig meget, siger Lars Larsen, der er partner i LG Insight, analyse og rådgivningsfirmaet der har kortlagt kommunerne evne til at få flygtninge i arbejde.

Se hele interviewet om vigtigheden af at få flygtninge i arbejde i tv-indslaget ovenfor.