Fem mulige røgforgiftede var falsk alarm

Silkeborg Brand og Redning rykkede ud med hele kavaleriet, men meldingen var skudt langt forbi virkeligheden

Flere udrykningskøretøjer forstyrrede morgentrafikken nær Silkeborg torsdag morgen, da Silkeborg Brand og Redning rykkede ud til en melding om brand på Sorringvej mellem Sorring og Voel tæt ved Silkeborg.

- Vi fik oplyst, at det var en gårdbrand, og at der var op til fem røgforgiftede personer, siger indsatsleder Per Jensen til tv2oj.dk.

Det viste sig dog langt fra at være tilfældet.

- I stedet var det et lille almindeligt el-skab, der stod ude i hækken fem-seks meter fra huset og brændte stille og roligt, og der var ingen fare for, at det skulle brede sig, siger Per Jensen.

Der var både brandbiler, ambulance og lægebil på vej til stedet, men i stedet kunne Per Jensen hurtigt slukke den lille brand selv og afblæse den store alarm. Der var heller ikke nogen, der var røgforgiftede.

- Man kan godt undre sig lidt over, at det kan ende i sådan en melding, for den var skudt noget forbi i forhold til virkeligheden. Der er nok sket en kommunikationsbrist, siger Per Jensen.

Han understreger dog, at anmelderne af branden efter alt at dømme har handlet i bedste mening - og at man i øvrigt hellere vil have sådan en oplevelse end den modsatte.

- Det sker heldigvis ikke så tit, men hellere det end at få en melding, der betyder, at vi bliver overraskede over hvor stort omfanget af en brand er, når vi møder frem, siger Per Jensen.

Vaccine

play Region Midtjylland: Nye vaccinationscentre rulles ud

Smittestop

Ny rapport fra SSI: Hver tredje covid-smittede havde ingen symptomer

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

coronavirus test

Skærpede retningslinjer for nære kontakter: Skal bremse mutation

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet