Eskild Ebbesen i guldfireren

38-årige Eskild Ebbesen fik igen plads i båden

Silkeborg-roeren Eskild Ebbesens ambition om endnu engang at repræsentere Danmark ved et OL er på rette vej.

Sent tirsdag aften blev han udpeget som en af fire roere, der i slutningen af maj skal sidde i letvægtsfireren ved et world cup-stævne i München, og det giver en indikation af, hvordan den såkaldte guldfirer kommer til at se ud ved OL 2012. Seks mand har kæmpet om pladserne.

Ud over Eskild Ebbesen er det Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen og Jacob Barsøe, der er udtaget. Derimod blev der ikke plads til Christian Place Pedersen og Jens Vilhemsen.

- Dette hold ror den første world cup sammen i München, hvor vi efterfølgende vurderer, om holdet er hurtigt nok. De skal have en topplacering, og det vil sige mindst en finaleplads, hvis de skal fortsætte sammen, siger træner Bent Fransson i en pressemeddelelse.

De fire mand er udvalgt, da Fransson mener de både teknisk og rytmemæssigt passer bedste sammen.

- Fysisk er de alle stort set lige, så jeg kigger på helheden i båden, hvordan svinger de sammen, og hvordan de teknisk fungerer sammen. Jeg tror, letvægtsfireren kan gøre det rigtig godt det næste halvandet år, og det langsigtede mål er OL-guld i London, siger han.

38-årige Eskild Ebbesen har i sin rokarriere været med til at vinde fire OL-medaljer - heraf har de tre været af guld. Han ser tilbage på en god træning den seneste tid.

- Jeg har skullet kæmpe for at komme tilbage til min gamle form, men det går stille og roligt fremad hele tiden. Det er rigtig fedt at komme ud at ro, når det går godt, og det synes jeg det har gjort med dette hold, siger Ebbesen.