Elskede veteranbiler samlet til stort træf

De er gamle, langsomme og kører ikke langt på literen. Men alligevel er Morris-bilerne stadig højt elsket blandt deres fans, der mødes denne uge.

Flere end 50 veteranbiler er i denne uge samlet på Askehøj Camping ved Silkeborg.

Det er de for deres ejeres fælles passion: Morris-biler.

Det engelske bilmærke stoppede med at producere biler for 50 år siden, men kærligheden til dem har holdt fast for en masse entusiaster.

Det ses især i disse dage på Askehøj Camping, hvor den nordiske Morris-klub er samlet. Normalt mødes klubben kun til en weekends værkstedssnak og røverhistorier, men fordi corona har aflyst samlingen de seneste to år, varer det i år en hel uge.

130722 Morris Club Danmark 1930 LOT Emje Still

- Det er bilerne, der bringer os sammen, men det er også alle de venskaber, man får - venskaber i det meste af Europa. Når man først har fået så mange venner, bliver man bare ved med at komme, fortæller Simon Marsbøll, der er arrangør af Nordisk Morris Klubbs sommertræf.

quote Det ene tager det andet, og nu har jeg fem Morriser stående

Thomas Skipper, veteranbil-ejer

Så mens det er kærligheden til de aldrende biler, de deler, er det meget andet, der fylder dagene.

- Vi deler vores oplevelser fra rundt omkring og griner lidt ad hinanden, siger Simon Marsbøll.

Morfars Morris Minor

En af de deltagende ved årets sommertræf er Thomas Skipper, der har taget sin beige Morris Minor med. Den var et engelsk svar på tyskernes Volkswagen, en allemandsbil, fortæller han.

- Mange af os, der har de her biler, kan lide det gamle og alt, der er lavet af metal. Helt fra jeg var barn, havde min morfar en Morris, og den kørte vi jo rundt i og var også på Færøerne.

- Der er et eller andet, der bare har hæftet sig, og så synes man bare, at det er fantastisk. Det ene tager det andet, og nu har jeg fem Morriser stående, siger Thomas Skipper, der altså kan kaldes en rigtig Morris-mand.

Det forventes, at endnu flere støder til, så der i weekenden vil være op mod 90 biler til samlingen.