Elever designer selv møbler

Når de nye digitale laboratorier FabLab på Bindslevs Plads i Silkeborg skal indrettes, bliver det med møbler, som eleverne selv har designet og produceret

Arkivfoto

Elever fra 7. årgang på Fårvang Skole, Sejs Skole og Sølystskolen i Silkeborg skal selv designe og producere møbler til det kreative undervisningsmiljø FabLab.

- Vi skal have indrettet FabLab, og i stedet for at købe færdige møbler, designer vi dem selv. Samtidig lærer børnene, hvordan processen omkring design foregår. Vi kan selv producere møblerne med den teknologi, der er i FabLab, siger Lina Simone Bergstrøm, der er assistent FabLab og tovholder i Silkeborg Kommune.

Processen skydes i gang med en workshop, som finder sted i uge 22 i FabLab.

På workshoppen bliver eleverne introduceret for ideen om Open Design, hvor de bliver inspireret og vejledt i research, skitsering og udveksling af idéer.

Eleverne skal lære, hvordan de formidler deres egne design-idéer, og hvordan de kan udvikle på andres eller allerede eksisterende idéer.

Derefter skal eleverne føre tankerne ud i livet og producere dem ved hjælp af de teknologier, 3D-printere og laserskærere, som de har til rådighed i FabLab.

Ideen med værkstedet FabLab er, at børn lærer bedst, når de konstruerer og bygger fysiske genstande i fællesskab.