Børn hyldes af politiet

Tre niårige piger fandt 83-årig dement kvinde, og de kan nu se frem til en dusør

Tre piger på ni år hjalp tidligere på ugen politiet med at finde en 83-årig dement kvinde, der havde været forsvundet i mere end et døgn i Resenbro ved Silkeborg. Nu vil Midt- og Vestjyllands Politi takke pigerne for deres indsats, og de er derfor indstillet til en dusør.

- De tre piger skal have stor ros og anerkendelse for deres flotte indsats. På trods af deres unge alder handlede de resolut og helt efter bogen, da de hjalp politi og redningshold med at finde den demente kvinde. Deres engagement og handlekraft er langt ud over, hvad man kan forvente af børn i den alder. Det vil vi gerne takke dem for ved at indstille dem til en dusør, siger Jens Langdal, leder af Silkeborg Lokalpoliti, i en pressemeddelelse.

Se: Børn finder dement kvinde

Søndag og mandag var en storstilet eftersøgning på land, til vands og i luften sat i værk, da den 83-årige kvinde ikke var kommet tilbage til sit plejecenter efter en gåtur søndag morgen.

De tre piger havde hørt om eftersøgningen, og mandag besluttede de sig for, at de ville hjælpe med at lede efter kvinden, som på det tidspunkt havde været forsvundet i mere end et døgn.

Pigerne fandt kvinden i god behold i en busk, og de kontaktede derefter selv politiet og fortalte, hvor kvinden befandt sig.

Se: Video: Her er dagens heltinder

Midt- og Vestjyllands Politi og resten af eftersøgningsmandskabet fortæller, at de er taknemmelige for den store hjælp, som lokale borgere og andre ildsjæle har ydet i eftersøgningen af den 83-årige kvinde.

- I sådan en situation, hvor en hjælpeløs borger er forsvundet i mange timer, tikker uret. Det er derfor afgørende, at borgerne hjælper os med observationer eller ligefrem deltager i selve eftersøgningen. Derfor skal der også lyde en stor tak til samtlige frivillige, der har deltaget i eftersøgningen, siger Jens Langdal.

De tre skolepiger kan nu se frem til et symbolsk pengebeløb som belønning for indsatsen.

I tv-indslaget øverst på siden kan du se eller gense de tre piger fortælle om, hvordan de fandt den 83-årige kvinde.

DemensCentrum Aarhus

play Listen over hårdt ramte plejehjem vokser: - Desværre er det ikke vaccinen, der har vundet kapløbet

Det Nye Universitetshospital

Tidsplanerne skrider under supersygehusene - dog ikke i Aarhus

Gynge

Børn i voldsramte familier er hårdt ramt af nedlukning

Corona fremtid covid 19

Danske smittede, indlagte og døde fordoblet på seks uger – men hvordan bliver de næste seks?

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

regnvejr

Vådt i denne uge, måske rigtig vinter igen i næste uge