Beboer anholdt efter brand på opholdssted for flygtninge

Politiet har anholdt en 21-årig flygtning i forbindelse med branden i det tidligere Hotel Impala

Det så voldsomt ud, da hotellet stod i flammer torsdag. Foto: Peter Erfurt

Opdateret: Den 21-årige mand er blevet varetægtsfængslet i 28 dage for brandstiftelse. 

Politiet har anholdt en 21-årig flygtning fra Afrika, der boede på det opholdssted for flygtninge i Silkeborg, der brød i brand torsdag. Ilden er opstået i den østlige del af det, der tidligere var Hotel Impala - formentlig i en lejlighed. 

Det har vi gjort på baggrund af vidneforklaringer i sagen. Det er personer, som var hurtigt fremme på stedet, vi har afhørt.

Michael Svendsen, efterforsker

Det nedlagte hotel husede omkring 30 flygtninge, som ifølge Silkeborg Kommune alle har fået opholdstilladelse. De fleste af dem enlige mænd, mens der kun var få familier med børn. Alle er i god behold efter branden. 

- Alle beboerne er blevet evakueret, og der er ingen der er kommet til skade, siger vagtchef Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands Politi.

00:28

Se video fra branden her.  Video: Peter Erfurt

Luk video

Politiet har endnu ikke overblik over, hvordan branden konkret er opstået, men har altså valgt at anholde en 21-årig mandlig beboer.

- Det har vi gjort på baggrund af vidneforklaringer i sagen. Det er personer, som var hurtigt fremme på stedet, vi har afhørt, siger efterforsker i sagen, Michael Svendsen fra Midt- og Vestjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Branden er startet i den østlige ende af hotellet. Teknikere skal i løbet af dagen undersøge stedet og fastligge arnestedet helt præcist.

Ikke sigtet endnu

Den 21-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg kl. 13. 

- Han har indvil videre ikke ønsket at udtale sig i sagen. Han blev anholdt i Silkeborg ved Vestergadehallen kl. 21 torsdag aften, siger Michael Svendsen. 

Læs også Brandofre er blevet genhuset i sportshal: De er ved godt mod

Branden begyndte ved 16.30-tiden torsdag eftermiddag og udviklede sig meget voldsomt. 35 brandfolk har deltaget i slukningen torsdag aften og i løbet af natten.

- De var færdige på stedet omkring kl. 4 i nat. Ringgaden var spærret, fordi brandfolkene pumpede vand fra søen til at slukke flammerne, lyder det fra vagtchefen.

Beboerne blev genhuset i Vestergadehallen. Det er Silkeborg Kommune og Røde Kors der har ansvaret for, hvad der videre skal ske med beboerne.