68-årig er næstyngst i sportsklub: - De kalder mig 'Knæjten'

Hvad gør man for at få bevæget sig, når kroppen ikke længere kan det samme som tidligere? Krolf er blevet svaret for mange ældre.

Krolf er på kort tid blevet en af de mest voksende sportsgrene blandt ældre danskere.

Blandingen af golf og crocket er for mange det perfekte miks af let tilgængelighed og mulighed for dyb koncentration, når man står med køllen i hånden.

TV2 ØSTJYLLAND mødte flere af de engagerede spillere ved Langsøhus i Silkeborg, der søndag lagde græs til DM i krolf for hold.

- Min kone er den yngste, og jeg er den næstyngste, hvor vi spiller nu. Jeg er 68, så de kalder mig "Knæjten", lyder det fra Bent-Jørgen Dyrmose fra Randers.

quote På en håndboldbane ville vi jo komme håbløst bagud nu

Anders Christensen, krolfspiller, Skanderborg

Han arbejdede tidligere som postbud og spillede i mange år fodbold, men i de seneste år, hvor kroppen ikke længere har kunnet holde til det, har han spillet krolf.

- Det her mener jeg, den kan holde til, siger han med et smil.

bent-jørgen dyrmose krolf

Bent-Jørgen Dyrmose, der i sin klub går under kælenavnet "Nobby", er især glad for, at man samtidig med spillet også får bevæget sig rundt i naturen under den blå himmel.

Også Anders Christensen fra Skanderborg bruger det som et alternativ til den idræt, kroppen ikke længere er gearet til.

- Når vi kommer op i den alder, vi er ved at have, gør det, at vi bedre kan følge med. På en håndboldbane ville vi jo komme håbløst bagud nu, siger han.

Bent-Jørgen og Anders er del af en meget større tendens, for det er især den ældre del af befolkningen, der kaster sig over krolf.

- Udviklingen er rigtig god, og der er stor fremgang. Der er stadig flere ældre mennesker, som søger aktiviteter, efter de er blevet pensionerede, fortæller formand for landsudvalget i krolf under Dansk Arbejder Idrætsforbund.

Det var syvende gang, at der blev afholdt DM i krolf.