23-årige Louise fra Kjellerup vil være den næste dansktop-stjerne

Louise Espersen er blandt finalisterne til Dansktop Talent Prisen. Hun drømmer om at kunne leve af at synge danske sange

Med helte som Keld og Hilda samt Dario Campeotto adskiller den 23-årige Louise Espersen fra Kjellerup sig fra mange andre jævnaldrende. Til gengæld skulle man mene, at hun er den helt rigtige til at deltage i Dansktop Prisens talentkonkurrence 2016.

Og det har hun gjort og tilmed sunget sig helt til finalen. Vejen var dog ikke uden bump. Undervejs blev hun stemt ud af seerne, men med et wild card fra jurymedlemmerne - der blandt andet består af Søren Bundgaard og Jørgen de Mylius - er hun nu finalist og skal optræde ved den store dansktop-prisuddeling i Jyske Bank Boxen den 23. januar.

- Jeg synes, det er helt vildt. Jeg kom jo ikke videre til semifinalen. 'Det var nok bare det', tænkte jeg, siger Louise Espersen, der også har deltaget i talentshows som Scenen er din og Talent.

Hun fortsætter:

- Endelig fik jeg chancen for at komme så langt, det har jeg ikke prøvet før i talentshows. Endelig er der nogen, der måske har opdaget mig. Det var i hvert fald dejligt, at de professionelle musikkere har hørt mig, siger sangerinden, som skal synge sangen 'Du løfter mig op', der er skrevet til hende.

Dansktop-sanger på fuldtid

Louise Espersens drøm er at kunne leve af at synge danske sange. I dag er hun på barsel med sin søn, Lukas, på et halvt år, i sin fritid tager hun ud og optræder på plejehjem med dansktopsange eller sange af Gitte Henningsen og så har hun også andre sang-projekter på programmet i den nærmeste fremtid.

Interessen for de gamle sange stammer fra hendes barndom, hvor en genert Louise Espersen gerne brugte sin tid på gamle film med enten Dirch Passer eller Poul Richard i hovedrollen og ikke mindst på at synge med på alle sangene derfra. I dag er hun så brudt ud af værelset og op på scenen for at vise, hvad hun kan, og en gang for alle få slået fast, hvem hun er.

- Altså jeg elsker at synge de danske sange. Jeg godt lide, at folk kan huske dem og synger med på sangene. Pop er ikke lige mig! Jeg har en sangkarriere, og jeg synes, at det her ville være en stor oplevelse, men det er også for slå mit navn fast, siger Louise Espersen.

Glæder sig trods østjysk konkurrence

Udover at få slået sit navn fast, står også en pladekontrakt på spil. Vinderen af Dansktop Talent Prisen kan nemlig efterfølgende underskrive en pladekontrakt med Sony Music Denmark. Men der er hård konkurrence.

Selvom de seks finalister er blevet gode venner, har Louise Espersen specielt en modstander i feltet. Og her bliver vi i Østjylland. Konkurrenten er nemlig Camilla Mortensen fra Hornslet på Djursland.

- Jeg synes, at de er gode alle sammen, men jeg har én konkurrent, der hedder Camilla Mortensen. Hun er min store konkurrent, men jeg tror selvfølgelig stadig på, at jeg kan vinde, siger den 23-årige sanger fra Silkeborg-egnen.

Blandt de lidt mere kendte, østjyske nominerede er: Richard Ragnvald i kategorien Årets Mandlige Dansktop Solist, Ann-Mette Elten i kategorien Årets Kvindelige Dansktop Solist og Fede Finn & Funny Boyz i kategorien Årets Dansktop Gruppe og i kategorien Årets Dansktop HIT med sangen Når Jeg Har Tabt 25 Kilo.

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

142592339_702487210432877_8282048361084212641_o

Børn fryser: 100 poser med overtøj og støvler på vej til vuggestuer og børnehaver

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

drab Vilhelm Bergsøes Vej

41-årig sigtet for drab på kammerat

politibil

Tyve brød ind i hus, imens familie var hjemme

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia