SIF-duo efter vanvidskamp: Det bliver en nervepirrende uge!

Magnus Mattsson og Jeppe Okkels forventer en hård uge, nu hvor Esbjerg venter i kampen om en plads i Superligaen

02:42

For to af Silkeborg IF's mange unge talenter var mandagens 4-3-kamp mod FC Helsingør en af de mest sindssyge, de nogensinde har spillet.

- Ja, det tror jeg faktisk, det er. Det var en voldsomt spændende kamp. Lidt for meget af det gode, synes jeg, lød det efterfølgende fra Magnus Mattson, der scorede målet til 4-2, som dermed viste sig at være det livsgivende mål for værterne.

Læs også Silkeborg tættere på ny sæson i Superligaen efter vanvittigt drama

Ét mål overstrålede dog de andre mandag aften på JYSK Park. Efter 25 minutter kringlede Jeppe Okkels - fra 25 meters afstand - en vanvittig afslutning op i hjørnet med højreskøjten til stillingen 1-1.

Lidt af en måde at score sit første Superliga-mål på, men det hele var faktisk planlagt, lyder det roligt fra Jeppe Okkels.

- Jeg har egentlig skudt en del på mål til træning her på det sidste, og havde fået at vide, at det var det, jeg skulle gøre. Det var også det sidste han (manager Peter Sørensen, red.) sagde til mig, inden jeg gik ud på banen. Så jeg tænkte, at nu skulle jeg da prøve en afslutning. Jeg tænkte, at det var lidt en svær vinkel, men så er det jo lækkert, når man ser, at den går ind.

Nervepirrende uge i vente

Nu venter 1. divisions nummer to, Esbjerg fB, over to kampe, hvor den samlede vinder spiller i Superligaen i sæsonen 2018/19.

- Det bliver en nervepirrende uge. Men jeg tror også, at hvis det lykkes, så er det en af de fedeste uger, man har haft, siger Jeppe Okkels, inden han fortsætter.

- Jeg tror 100 % på det, og så kan vi vel også godt bruge lidt erfaring fra den her kamp, tænker jeg. Nu har vi været i den her situation én gang, det har Esbjerg ikke.

Læs også SIF-manager om nedrykningsdramaet: Det var forfærdeligt

Og ifølge Magnus Mattsson er der flere ting fra mandagens drama, som holdet kan bruge.

- De sidste 10 døende minutter kan vi tage med, og vi kan lære af vores fejl. Vi skal spille lidt mere sikkert og bedre til sidst og ikke være så stressede, så tror jeg også, vi kan slå Esbjerg, forklarer Magnus Mattsson.

Torsdag klokken 20.15 tager Silkeborg IF imod Esbjerg fB hjemme på Jysk Park i den første af to kampe om Superliga-billetten. Returopgøret spilles på søndag i Esbjerg.

Silkeborg IF – FC Helsingør 4-3 (2-1)

0-1 Matheus Leiria (4. min.)
1-1 Jeppe Okkels (19. min.)
2-1 Davit Skhirtladze (25. min.)
3-1 Gustaf Nilsson (48. min.)
3-2 Douglas (63. min.)
4-2 Magnus Mattsson (85. min.)
4-3 Nicholas Mortensen (87. min.)

Tilskuere: 5.396