Udsigt til motorcykelløb deler borgerne på Samsø

Kommunalbestyrelsen burde have afvist planerne fra starten, mener kritikerne

Flere borgere på Samsø er uforstående overfor, at kommunalbestyrelsen ikke helt fra starten har afvist at få et motorcykelløb til øen.

Det drejer sig om motorcykelløbet Isle of Samsoe, der, hvis kommunalbestyrelsen giver grønt lys, skal afvikles i september 2019. Løbet forventes at tiltrække i tusindvis af motorsports-interesserede til øen.

Men et motorcykelløb ødelægger Samsøs image som fossilfri ø, der er bygget op igennem 20 år, og som øen nu lever højt på, mener en gruppe bekymrede borgere.

Debatten har længe raset på Facebook. Tirsdag aften rettede nogle borgere kritikken direkte til kommunalbestyrelsen, da den holdt sit første åbne møde efter sommerferien i Onsbjerg Gamle Skole.

Tilbage i januar bakkede kommunalbestyrelsen op om arrangementet og sagde ja til, at initiativgruppen til løbet kunne gå videre med planerne. Samtidig udbad den sig en mere konkret beskrivelse, før der kunne tages endelig stilling.

quote Jeg synes, klimaet og vores image som fossilfri ø er vigtigere end et motorløb.

Per Urban, Konservative 

På et lukket møde i maj så politikerne sig stadig ikke i stand til at tage en beslutning på baggrund af det materiale, de havde modtaget.

De gav arrangøren en frist indtil 1. oktober til at komme med en detaljeret plan for, hvordan det store motorcykelløb skal afvikles.

Kommunalbestyrelsesmøde på Samsø i går, tirsdag.
Kommunalbestyrelsesmøde på Samsø i går, tirsdag.

Lukket kommunalbestyrelse 

Det vides ikke, hvordan de enkelte kommunalbestyrelsesmedlemmer forholder sig til motorløbet, undtaget den konservative Per Urban, der i aftes kun måtte referere, hvad han selv havde sagt på det lukkede møde i maj.

- Jeg er skeptisk, og det sagde jeg på mødet i maj. Jeg synes, klimaet og vores image som fossilfri ø er vigtigere end et motorløb, sagde han.

På mødet i aftes opfordrede han de andre kommunalbestyrelsesmedlemmer til at komme offentligt ud med deres personlige holdning til motorløbet.

Men bordet rundt var politikerne enige om, at give alle henvendelser til Samsø Kommune om afholdelse af arrangementer en fair og lige behandling.

Derfor vil ingen andre melde en holdning ud, før de har set, hvad arrangøren kan præsentere dem for d. 1. oktober.

 
DemensCentrum Aarhus

playFlertal kræver mange coronadødsfald på plejehjem undersøgt

politi

19-årig sigtet for voldtægt og for at have sneget sig til sex

Pfizer

Danmark får op mod 100.000 færre vaccinedoser fra Pfizer

Vaccine

play Region Midtjylland: Nye vaccinationscentre rulles ud

Smittestop

Ny rapport fra SSI: Hver tredje covid-smittede havde ingen symptomer

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef