Royalt besøg: Hårdt arbejde

Det hollandske regentpar samt Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary kigger forbi Energiakademiet på Samsø. Direktøren er skeptisk

Kong Willem Alexander og Dronning Maxima fra Holland besøger Energiakademiet på Samsø senere i marts. Foto: Colourbox / TV2OJ

Det hollandske kongepar er meget interesserede i Energiakademiet på Samsøs arbejde. Så interesserede, at de under et officielt statsbesøg senere på måneden vil forbi Samsø og lære mere om, hvordan arbejdet foregår.

Og hvad siger direktør hos Energiakademiet Søren Hermansen så til det?

- Markedsføringsværdien er begrænset for vores vedkommende, og der er utrolig meget forberedelsestid i sådan et besøg, siger Søren Hermansen til TV 2| ØSTJYLLAND.

Se: Hædret med Auken-prisen

Dog ser han frem til at få lov at diskutere dansk energipolitik med den række af embedsmænd, der også skal deltage i det officielle besøg, der varer tre timer.

- Men vi skal planlægge det måneder i forvejen. Den kyniske del af mig siger, at vi kun stiller op, fordi vi er det danske udstillingsvindue, siger Søren Hermansen om Energiakademiet, der for nylig var fokus i en lang artikel fra New York Times.

Den hollandske konge blev ifølge Søren Hermansen inspireret til at besøge Samsø, efter at han havde set dokumentarfilmen 'Power to the people', der dels handler om Samsø og dels om Holland.