Færge-forkæmper: Rute fra Samsø til Aarhus inden sommer

Planerne om en direkte rute rykker tættere på. Investorer er i Norge for at se på færge

Inden sankthans er det muligt at stævne ud fra Samsø og sejle direkte med færge til Aarhus Midtby.

Sådan lyder den overraskende udmelding fra et af bestyrelsesmedlemmerne fra den gruppe af samsinger, der kæmper for at etablere en ny østjysk færgerute på tværs af Aarhus Bugt.

Ifølge Ruth Lange fra Nordby har gruppen af investorer opgivet at etablere ruten i samarbejde med Samsø Kommune. Derfor er investorerne gået enegang i bestræbelserne på at få en færge sat i søen.

Samsø-politikere vil undersøge færge til Aarhus

Lige nu er flere repræsentanter fra gruppen i Norge for at se nærmere på en færge, som muligvis skal købes. På lørdag er samtlige cirka 800 investorer inviteret til et hasteindkaldt møde på Samsø, hvor de bliver forelagt de nye muligheder.

- Vi forsøgte at få en kommunal løsning, men nu gider vi ikke vente på Samsø Kommune længere. Vi tager udfordringen op og går efter at få en rute, der skal drives kommercielt. Vi tror på det, siger Ruth Lange til tv2oj.dk.

Kigger på billigere færge

Den norske katamaranfærge, der muligvis får en fremtid i Aarhus Bugt, er lavet af aluminium. Den er angiveligt billigere end den kulfiberfærge, som tidligere har været i spil.

Mulig tilflytter: Giv ren besked om færge

- Det er en billigere model end den, vi tidligere har kigget på. Men den er fuldt ud sødygtig og har plads til cirka 76 passagerer. Nogle af sæderne skal nok laves om til klapsæder, så der også er plads til cykler, forklarer Ruth Lange.

Skadet efter brand

Den norske færge er skadet efter en brand og skal derfor sættes i stand. Ifølge Ruth Lange er der dog ikke urealistisk, at den er klar til maj. I hvert fald bør det være muligt at få den sendt ud på østjysk farvand inden sankthans.

I debatten om færgen har flere - ikke mindst lokale borgerlige politikere - stillet spørgsmålstegn ved, om økonomien i færgen kan løbe rundt. Ifølge Ruth Lange er der dog styr på finansieringen:

- Vi indkalder ikke alle investorerne til et hastemøde uden at have lagt et godt budget. Vi har fået håndslag fra en bank, og planerne er allerede lagt, fastslår hun.

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn