Endnu et problem for ny færge: Flere afgange aflyses

Først var det problemer i en styreenhed, og nu er den gal med gearkassen. Færgen Issehoved aflyser flere afgange

Den nye hurtigfærge mellem Aarhus og Samsø kom godt og problemfrit fra land, men efter tre uger med sejlads på ruten begynder problemerne at melde sig.

Tirsdag morgen blev sejladsen indstillet på grund af problemer med styrekassen, der krævede nye reservedele. De reservedele ankom onsdag formiddag og blev monteret, og så var det planen, at færgen igen skulle begynde at sejle med passagerer onsdag ved middagstid.

SE OGSÅ: Problemer tvinger Issehoved til aflysninger

Endnu et problem
Men sådan er det ikke gået. Et nyt problem har nemlig meldt sig for Samsø-Aarhus Expressens hurtigfærge.

- Det ser ikke godt ud lige nu. Vi aflyser sejladsen resten af dagen og i morgen (torsdag, red.) formiddag også. Og måske bliver det også endnu mere end det, siger direktør Knud Werner til tv2oj.dk.

Han fortsætter:

- Styreenheden, som i første omgang har givet problemer, har forbindelse til gearkassen, hvor der nu er opstået problemer, som vi skal have en reparatør til at kigge på, siger direktøren og tilføjer:

- Det er rigtig, rigtig ærgerligt.

SE OGSÅ: Ny Samsø-færge er kommet godt fra land

Han fortæller, at aflysningerne blandt andet rammer skolebørn fra en SFO, der skulle have været en tur til Samsø med færgen, men altså nu enten må aflyse eller tager turen ned om Hou.

Sådan så det ud, efter Prinsesse Isabella havde påsejlet færgelejet Foto: Mogens Nielsen

Måske hviler der en eller anden form for forbandelse over de nye færger, der sejler mellem Jylland og Samsø. I hvert fald måtte færgen Prinsesse Isabella også indstille sejladsen i en periode efter kun to uger i vandet på ruten. Den helt nye færge sejlede sidste år ind i en broklap ved færgelejet ved Sælvig Havn på Samsø, og uheldet forårsagede en flænge i skroget. Det betød, at en erstatningsfærge blev indsat på ruten i stedet for den helt nye færge. 

Du kan følge de seneste nyheder fra rederiet via dets side på Facebook lige her.