Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Coronasituationen har aflyst de festivaler, som varmestuer og herberger ofte får doneret eksempelvis soveposer fra, som de hjemløse kan varme sig med over vinteren. Nu er der startet en indsamling i Randers.

Når festivalerne hver sommer lukker ned, så efterlader de hundrede tusindvis af gæster sig et rent tag-selv-bord af soveposer, liggeunderlag, tæpper og andet, som hjemløse og socialt udsatte kan få glæde af over den kolde vinter, som vi snart går i møde.

Men ikke i år.

Coronavirus har aflyst landets festivaler, hvorfor fornødenhederne kan blive en mangelvare på danske varmestuer og herberger.

20190708-163026-L_52Mb

Derfor har Mia Rasmussen fra Randers nu startet en indsamling.

- Indtil videre har alt det her corona mest handlet om erhvervsdrivende. Men jeg synes, at der mangler fokus på de socialt udsattes tab, hvor der er flere grene. Én af dem er denne, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er vigtigt at passe på dem, der har mest brug for det. Når festivalerne er aflyst, og de ikke kan samle de her ting ind, som man plejer, så risikere vi, at de hjemløse ligger og fryser på gaderne i år.

quote Når festivalerne er aflyst, og de ikke kan samle de her ting ind, som man plejer, så risikere vi, at de hjemløse ligger og fryser på gaderne i år.

Mia Rasmussen

Mange står klar til at hjælpe

I torsdags skrev hun derfor et opslag på det lokale opslagsnetværk i Randers, ’Facebook Randers’, hvor hun beder om hjælp til indsamlingen.

Indtil nu er der 45 kommentarer på opslaget. Mange fra folk, der ligger inde med ting, som de hjemløse kan varme sig med.

- Det er virkelig rart at se, at der er så mange i Randers, der gerne vil hjælpe, siger Mia Rasmussen.

I dag og resten af weekenden tager hun så rundt i Randers og omegn, hvor hun samler donationerne ind.

Derefter isolerer hun tingene i en coronakarantæne i fem dage, hvorefter hun afleverer det på ’Perron 4’ i Randers.

Perron 4 er et værested i Randers for mennesker med særlige sociale problemer som hjemløshed, psykiske problemer og ensomhed.
Perron 4 er et værested i Randers for mennesker med særlige sociale problemer som hjemløshed, psykiske problemer og ensomhed.

Værestederne har været presset under corona

Det var netop folkene fra Perron 4, der havde gjort Mia Rasmussen opmærksom på problemet i første omgang.

Og her bekræfter man, at der er en reel risiko for, at soveposer og liggeunderlag kan blive en mangelvare rundt omkring i landet i år.

- Vi plejer at modtage et hav af soveposer og andet fra festivaler. De er aflyst, så det kommer vi til at mangle i år, siger en medarbejder fra Perron 4 til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Men det handler også om meget andet. Normalt har vi et kælderrum, hvor folk kan smide vintertøj, hundemad og alt muligt ned. Men grundet corona er det først lige åbnet igen. Det er svært at sige, hvor meget vi står til at mangle i år. Vi er selvfølgelig ikke tørlagte, men vi har talt om, at vi skal til at have antennerne lidt ude.

Derfor faldt nyheden om den omfattende enkeltmandsindsamling, som Mia Rasmussen har taget initiativ til, på et tørt sted.

- Det er helt vildt vigtigt, at vi får de her donationer. Det kan være alt fra en pose tøj til en dyne. Derfor er det så fedt, at en som Mia tager den tur rundt i Randers og får samlet så meget ind, siger hun.

Niels Kjeldsen øverst (1)

Mejetærsker rev 12-årige Niels' ben over – siden har han levet af maskiner

Skærmbillede 2021-06-22 kl. 11.15.20

Demente handicappede ramt af delta-variant: Nu stopper alle besøg

gerningamamnd

Kan du hjælpe politiet? Efterlyser mand for påsat brand

20210622-014455-L-1920x1079we

EM-eventyr udløser fodboldfest i gaderne

210621 Guldregn i Højbjerg VTR 19.302 Still

play Vild medaljehøst: Klub vinder 50 medaljer til DM

hanne-knude-palshof_11

play Dyrlæger fravalgt: - Arrogant ikke at anerkende vores faglighed

Dagens mest læste