Nu kan du melde dig til stort løb med Kronprinsen i Aarhus

21. maj 2018 omdannes Aarhus til en stor løbefest, når Royal Run løber af stablen. Tilmeldingen til løbet er nu åbnet

Kronprins Frederik snørrer løbeskoene, når han kommer til Aarhus 21. maj næste år. Foto: Lars Møller

Kronprins Frederik markerer til næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til Royal Run blandt andet i Aarhus. Onsdag er tilmeldingen til løbet åbnet her.

Royal Run bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne være med til at fejre Kronprinsen ved at løbe samme rute som ham i landets fem største byer.

Aarhus har et helt særligt tilknytningsforhold til den kongelige familie, så derfor glæder vi os over, at Kronprinsen har gjort Aarhus til en del af fejringen af sin fødselsdag.

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus

I Aarhus får løbet start og mål på Frederiks Allé mellem rådhuset, Musikhuset og Aros, og i løbet af hele dagen vil der i det område være stor fødselsdagsfest.

Udover Kronprinsen selv vil blandt andre Aarhus Kommunes nuværende borgmester Jacob Bundsgaard (S) løbe med.

- Aarhus har et helt særligt tilknytningsforhold til den kongelige familie, så derfor glæder vi os over, at Kronprinsen har gjort Aarhus til en del af fejringen af sin fødselsdag og på den måde vender tilbage til sin gamle studieby, hvor han har løbet og trænet så meget i sine yngre år, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

02:08

- Jeg er meget glad for, at det her er blevet muligt. Det er en fantastisk måde at dele dagen med hele Danmark og folk, der har lyst til at kaste sig ud i løb og motion, har Kronprinsen tidligere sagt om løbet. 

Luk video

Han er stolt over, at også Aarhus får del i fejringen af fødselsdagen.

- Jeg er sikker på, det bliver en helt særlig og festlig begivenhed, og vi er stolte over at skulle lægge gader og stræder til, siger Jacob Bundsgaard.

Royal Run

Dato: Mandag den 21. maj 2018 (2. pinsedag)
Distancer: One mile (1,609 km) og 10 km
Tilmelding: På royalrun.dk fra onsdag 1. november 2017
Deltagergebyr: One mile: 75 kr. – 10 km: 250 kr.
Lokale arrangører for Royal Run Aarhus: Aarhus 1900 AM, Aarhus Kommune og Aarhus Events
Information: royalrun.dk, Facebook.com/royalrundanmark, Instagram/royalrundanmark. 

Kilde: Royal Run

Deltagerne kan vælge mellem at løbe one mile (1,609 km) og 10 km. Dansk Atletik Forbund vil på et senere tidspunkt fastlægge den præcise rute for løbene i Aarhus. Men allerede nu har forbundet store forventninger til eventen.

- I Aarhus glæder vi os helt vildt til at skulle fejre Kronprinsen, når han kommer til byen den 21. maj, og jeg tør godt love, at der i Aarhus vil blive pyntet op til fødselsdags- og løbefest. Både den korte rute og 10 km ruten vil snog sig gennem hjertet af Aarhus, hvor der venter alle deltagerne en gigantisk løbefest, siger løbsteknisk ansvarlig for Royal Run Aarhus, Thomas Glud.

Læs også Prinsen sejrede i Aarhus: Joachim vandt ved Classic Race

Kronprinsen begynder Royal Run-dagen i Aalborg, hvor han løber one mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber one mile, inden han slutter sin løbefest af i på Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden.

Kronprinsen er en aktiv løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Samtidig har han et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe. 

00:33

Kronprins Frederik håbet meget på, at rigtig mange vil melde sig til Royal Run og løbe med ham i anledningen af den runde fødselsdag. 

Luk video

Læs mere om eventen og alle de praktiske oplysninger på royalrun.dk og på løbets Facebook-side. 

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision i samarbejde med Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.