Vilde med selvbetjening

103 procents fremgang i udlån

Lånerne er ikke blevet skræmt væk af at de tre lokalbiblioteker i Kristrup, Dronningborg og Langå har skåret ned på betjeningen og overlader lånerne til sig selv en stor del af tiden.

Tværtimod har bibliotekerne noteret en fremgang i udlånet på 103 procent. Og det skyldes, at man samtidig har udvidet åbningstiden.

- Det er helt overraskende og næsten overvældende," siger bibliotekschef Inger Skamris om de nye tal for brug af lokalbibliotekerne.

- Vi havde ikke set det som en større mulighed for at få flere børn til at læse.

 

I snart to år har både Randers Bibliotek Syd og Øst været åbne biblioteker, og det har givet stigninger på henholdsvis 69 % og 50 % i antal udlån.

 

Børnefamilier foretrækker weekendbesøg

Det er især børn og børnefamilier, der låner mere nu, og udsagn fra brugerne viser, at åbningstiderne er afgørende. Lørdag og søndag er ved at blive børnefamiliers foretrukne biblioteksdage, og især søndag har det sidste år haft en stigning i besøgstal. Om søndagen giver familierne sig god tid til at gå på biblioteket, og det ses både søndag eftermiddag og mandag morgen, skriver bibliotekerne i en pressemeddelelse.

 

Randers Bibliotek Syd, Randers Bibliotek Øst og Langå Bibliotek er åbne biblioteker, og der er adgang til dem fra 8-21 alle dage med undtagelse af Randers Bibliotek Syd, der har åbent til kl. 19.

 

Fra oktober ændres åbningstiden for alle tre biblioteker, så der altid er et åbent bibliotek fra 8-22. De tre biblioteker venter at udlåne 150.000 titler i år.