Vil klage over omkonstituering

Kasper Fuhr Christensen vil klage over den omkonstituering, som Venstre og Dansk Folkeparti i Randers vil lave

Onsdag fortalte Venstre i Randers, at partiet sammen med Dansk Folkeparti vil gennemføre den meget omdiskuterede omkonstituering i Randers Kommune.

Men det har Kasper Fuhr Christensen tænkt sig at klage over, da han mener, at det kan være ulovligt.

Med den nye konstituering skal Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten skal ikke længere være formand for socialudvalget, mens de konservatives Daniel Madié mister posten som formand for erhvervs- og landdistriktsudvalget, ligesom Bjarne Overmark fra Beboerlisten ser ud til at miste posten som formand for udvalget for børn og skole.

- Jeg synes, der er noget problematisk i, at to partier, som tilsammen fik 41 procent af stemmerne til kommunalvalget, nu vil udnytte situationen til at lave en udrensning, fordi to socialdemokrater er skiftet til Venstre, siger Kasper Fuhr Christensen.

Se: Ny konstituering i Randers

Tidligere på måneden meldte Susanne Ringe Sørensen og Ole Skiffard ud, at de skifter til Venstre fra Socialdemokraterne, og dermed har Venstre sammen med Dansk Folkeparti et flertal i byrådet.

Kasper Fuhr Christensen mener, at omkonstitueringen kan være ulovlig, og derfor har han og Bjarne Overmark planer om at klage til tilsynsmyndighederne.

- Som jeg umiddelbart kan se det, lader det til at være ulovligt, hvis man gennemfører det med det formål at begrænse politikere på bestemte sagsområder, siger Kasper Fuhr Christensen med henvisning til den kommenterede kommunale styrelseslov.

Han tilføjer:

- Og jeg synes, det er åbenlyst, at det er det, som det her har til formål.

Derfor vil han snarest klage til tilsynsmyndighederne.

- Udover det juridiske er det også et ekstremt stort løftebrud, som kommer i kølvandet på andre løftebrud, siger Kasper Fuhr Christensen.

Du kan se mere om sagen i de regionale nyheder på TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften klokken 19.30.