Venligboerne i Randers deler ud af deres store lager

Trængende kan kvit og frit få møbler, tøj og meget andet, når foreningen i næste uge holder gratisbutik

I Randers har den frivillige forening Venligboerne stor succes med at indsamle forskellige effekter fra lokale, der gerne vil hjælpe andre, som af den ene eller anden grund er i nød. Faktisk kommer der så mange ting ind, at lagrene er fyldte, og derfor bliver der fredag og lørdag i næste uge delt ud af herlighederne.

- Venligboerne startede for at hjælpe de flygtninge, der kom til landet uden ret meget, men vi vil altså gerne hjælpe alle, der har behov for det. Så vores gratisbutik henvender sig til kontanthjælpsmodtagere, folk på SU og alle mulige andre, forklarer en af venligboerne, Ulrik Goerlich, til tv2oj.dk.

SE OGSÅ: Ny café: Det er ensomt at være flygtning

For et år siden stod han bag en gratisbutik i Øster Velling ved Randers. Her blev omkring 75 % af effekterne delt ud til trængende, og det er den succes, som man nu vil følge op på.

- Gennem et stykke tid har vi været udfordret af, at vi simpelthen ikke har mere plads i de opbevaringsrum, vi har fået stillet gratis til rådighed. Og da vi ikke har haft lokaler til at holde en gratisbutik, har det givet problemer, fortæller Ulrik Goerlich.

Stoler på folk
Et nyt samarbejde med Frelsens Hær er så blevet løsningen for venligboerne.

- Her har vi så fået lokaler til at huse butikken, og nu håber vi på at få delt en masse ting ud, siger han.

SE OGSÅ: Borger-penge til sociale projekter

Og han frygter ikke, at nogen vil udnytte muligheden for at få en masse gratis ting.

- Hvis man er nødt til at benytte sig af vores tilbud, så er det ikke noget, folk skilter med. Så jeg er overbevist om, at dem, der kommer, virkelig er i nød, forklarer Ulrik Goerlich.

I skrivende stund har Venligboerne Randers over 2000 følgere på Facebook, og det er blandt denne skare, at de frivillige donorar og initiativtagerne til arrangementer findes.