Vejdirektoratet: Forbløffende rolig juletrafik

Trafikken glider uden problemer, på trods af mange rejser på juleferie i disse dage

Foto: Colourbox

Onsdag havde Vejdirektoratet regnet med travlhed på de østjyske lande- og motorveje. Men der har været overraskende stille.

- Der er god plads mellem bilerne, ingen regn og blæst til at forstyrre og ikke mange store uheld. Trafikken har været forbløffende rolig, lyder meldingen fra vagthavende hos Vejdirektoratet, Mette Nedergaard, til tv2oj.dk.

Og ifølge hende kan trafikanterne roligt bevæge sig ud i trafikken resten af dagen.

- Vi kan med stor sikkerhed sige, at der ikke kommer tættere trafik inden jul nu, siger Mette Nedergaard.

Har rejst over flere dage

Årsagen til den rolige rejsedag 23. december har den vagthavende en forklaring på.

- Juleaften falder i år på et tidspunkt, som gør, at bilisterne har haft flere dage til at rejse i. Mange har taget fri fra i fredags ligesom skolebørnene og så kørt tidligere hjemmefra. Vi har kunnet se på de seneste dage, at der har været mere trafik spredt ud over flere dage, fortæller Mette Nedergaard.

En af de få udfordringer, der har været i det østjyske onsdag, er et uheld på motorvejen mellem Hadsten og Sønder Borup ved Randers i nordgående retning.

Harmonikasammenstød gav kø

- Der var sket et harmonikasammenstød, men ingen kom alvorligt til skade i forbindelse med uheldet. Vi er også færdige på stedet nu, siger vagchef hos Østjyllands Politi, Jes Frederiksen.

Ifølge Vejdirektoratet gav dette trafikuheld omkring 30 min. ekstra køretid for bilisterne.

- Men for os har det altså ikke været noget, der prægede det store billede. Trafikken har været stille og rolig, forklarer Jes Frederiksen.